LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koncert u KD „Lisinski“

Laibach jednu od najvećih produkcija postavlja na zagrebačku scenu

U četvrtak, 2. veljače u prodaju kreću ulaznice za koncert „Naše pjesme, vaši snovi“. Na pozornici će se okupiti 90 glazbenika grupe Laibach i Simfonijskog orkestra RTV Slovenije.

U četvrtak, 2. veljače u prodaju kreću ulaznice za koncert „Naše pjesme, vaši snovi“. Na pozornici će se okupiti 90 glazbenika grupe Laibach i Simfonijskog orkestra RTV Slovenije.

Grupa Laibach će, praćena Simfonijskim orkestrom RTV Slovenije, izvesti program nazvan Naše pjesme, vaši snovi. Događaj će se održati 9. svibnja u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Nakon uspješnih nastupa u briselskoj dvorani Henry Le Boeuf i na ljubljanskim Križankama, Laibach po prvi put dovodi svoj veliki projekt u Zagreb. Sa Simfonijskim orkestrom RTV Slovenije izvest će novi autorski rad, 30-minutnu suitu inspiriranu motivima epa Krst pri Savici, najvećeg slovenskog pjesnika, Franca Prešerna, koja govori o pokrštavanju alpskih Slovenaca (Karantanaca) u 8. stoljeću.

Ova pjesma bit će predstavljena u korelaciji s Laibachovim tumačenjem odlomka iz Griegove nedovršene opere Olav Tryggvason, koja se bavi sličnom tematikom krvavog rođenja kršćanstva u Norveškoj i Švedskoj. Grupa je taj rad premijerno odsvirala na Ultima festivalu suvremene glazbe u Oslu 2014, a zagrebačka realizacija oba djela bit će simbolično posvećena Danu pobjede i Europe.

U drugom dijelu koncerta grupa će s orkestrom predstaviti niz svojih poznatijih pjesama kao što su Smrt za smrt, Eurovision, Now You Will Pay, Whistleblowers, We Are Millions And Millions Are One, Resistance Is Futile, Opus Dei / Leben heisst Leben  i mnoge druge. Kao svi njeni koncerti, nastup u Lisinskom bit će vizualno popraćen bogatim filmskim projekcijama.

Aranžmani za orkestar rezultat su suradnje između mladog slovenskog kompozitora Anžeta Rožmana i Laibacha, a njime će dirigirati Simon Dvoršak. Na pozornici će se okupiti 90 ljudi, što je najveći i najzahtjevniji koncert grupe ikad održan u Hrvatskoj te jedna od najvećih produkcija postavljenih na scenu ove zagrebačke koncertne dvorane.

Ulaznice po cijenama od 190, 220 i 250 kuna u prodaju kreću u četvrtak, 2. veljače u 9 sati. Mogu se kupiti na prodajnim mjestima i online servisima Ulaznice.hr i Eventim.

FOTO: VALTER LEBAN