LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
74. izdanje prestižne nagrade

"La La Land" i "American Crime Story" predvode nominacije za Zlatni globus

Drugi po broju nominacija je "Moonlight", film koji predstavlja priču o sazrijevanju siromašnog crnog dječaka koji se hvata u koštac sa svojom seksualnošću.

Drugi po broju nominacija je "Moonlight", film koji predstavlja priču o sazrijevanju siromašnog crnog dječaka koji se hvata u koštac sa svojom seksualnošću.

Objavljene su nominacije za nagradu Zlatni globus, a u kategoriji filmova ih je najviše pokupila glazbena komedija La La Land (7) u kojoj glavne uloge imaju Ryan Gosling i Emma Stone. Riječ je o filmu redatelja Damiena Chazellea, poznatog po hitu Whitplash, u kojem Gosling utjelovljuje jazz glazbenika Sebastiana koji se zaljubljuje u glumicu u rasponu Miju (E. Stone). 

Ovo dvoje glavnih glumaca nominirani su za najbolje glavne uloge u kategoriji za najbolje ženske i muške glumce u mjuziklu ili komediji, dok je Chazelle osvojio nominacije za najboljeg redatelja i najbolji scenarij. Sam film je također nominiran za najbolji mjuzikl ili komediju, a konkurenti su im 20th Century Women, Deadpool, Florence Foster Jenkins i Sing Street.

Drugi po broju nominacija je Moonlight (6), film koji predstavlja priču o sazrijevanju siromašnog crnog dječaka koji se hvata u koštac sa svojom seksualnošću. Barry Jenkins je nominiran u kategoriji za najbolju režiju i scenarij, dok su glumci Naomie Harris i Mahershala Ali nominirani u kategoriji najboljih sporednih uloga.

U kategoriji televizijskih nagrada The People  O.J. Simpson: American Crime Story se nalazi na vrhu s pet nominacija, dok je britanska drama The Night Manager zaslužila četiri. 

Filmske i televizijske nagrade Zlatni globus dodjeljuje Udruženje stranih novinara u Hollywoodu, a 74. izdanje bit će održano 8. siječnja na gala večeri u Beverly Hillsu. Voditelj će biti komičar Jimmy Fallon. Cijelu listu nominacija možete pronaći na poveznici

FOTO: FACEBOOK