LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Darivanje

KVIZ: Provjeri koliko poznaješ Marvelov svijet superjunaka i osvoji knjigu

Riješi kviz i provjeri koliko dobro poznaješ Marvelov svijet superjunaka, a potom ostavi komentar ispod članka i možda baš ti osvojiš knjigu „Težak slučaj u Blagdangradu”!

Riješi kviz i provjeri koliko dobro poznaješ Marvelov svijet superjunaka, a potom ostavi komentar ispod članka i možda baš ti osvojiš knjigu „Težak slučaj u Blagdangradu”!

Marvelovi superjunaci danas imaju obožavatelje diljem svijeta, a vjerojatno ne postoji osoba koja nije čula barem za jednog od njih, primjerice Spider-Mana, Iron Mana ili Thora. Posljednjih su godina filmovi o superjunacima stekli iznimnu popularnost, osobito oni u produkciji Marvel Cinema Universea, no cijela je priča o likovima s različitim moćima započela još u prvoj polovici 20. stoljeća s izdavačkom kućom Marvel Comics bez čijih stripova danas ne bismo imali priliku gledati omiljene nam junake. Strip se kao novi oblik medija počeo razvijati u SAD-u početkom prošloga stoljeća, gdje je prvo izlazio u dnevnim novinama u nizu od nekoliko sličica, no ubrzo se osamostalio kao književno-likovna forma s karakterističnim spojem riječi i slika.

Upravo kako bismo podsjetili na povezanost Marvelovih stripova i filmova, pripremili smo kviz u kojemu možeš provjeriti koliko dobro poznaješ svijet superjunaka, ali i saznati zanimljivosti koje se kriju iza točnih odgovora.

Svoje znanje o činjenicama iz Marvelova svijeta možeš dokazati ovdje, a nakon što riješiš kviz, imaš priliku osvojiti i jednu knjigu! Ako do 24. 11. u 12:00 u komentar ispod članka na Facebook stranici Čitaj, pitaj označiš prijatelja koji voli Marvelove superjunake i pozoveš ga da se zabavi rješavajući kviz, možda baš tebe odaberemo kao dobitnika knjige Težak slučaj u Blagdangradu autora Codyja McClaina Browna, koju dijelimo u suradnji s izdavačkom kućom Znanje. Riječ je o najnovijoj knjizi ovoga američkog autora koji živi u Hrvatskoj, iznimno neobičnoj i zabavnoj, u kojoj se isprepleću elementi fantastičnog i kriminalističkog žanra, a radnja je smještena u izmišljeni Blagdangrad kojim upravlja božićna mafija.

VEZANO: Zaljubljenici u književnost dolaze na svoje; održava se projekt Čitaj, pitaj


Osim toga, za nekoliko se dana sprema prava književna poslastica. U srijedu, 25. studenog 2020, u 17:30 održat će se projekt Čitaj, pitaj u Stablu znanja – powered by A1 na prvom katu Studentskog centra Zagreb. Na događaju te očekuje zanimljiva panel-rasprava Što znači biti (uspješan) mladi autor u 21. stoljeću s panelistima Lukom Tripalom, Vigorom Vukotićem i Sarom Malić, zatim kviz o književnosti na filmu u kojemu možeš osvojiti vrijedne nagrade koje je organizator, Centar za razvoj mladih, pripremio u suradnji s izdavačkim kućama Vuković & Runjić i Znanje te razmjena knjiga Šalji dalje na koju možeš donijeti vlastite knjige koje želiš razmijeniti. Sudjelovanje na događaju je besplatno, no potrebno se prijaviti, stoga požuri i osiguraj svoj dolazak na poveznici!

Za više informacija o projektu prati našu Facebook stranicu i Instagram profil, kao i našeg medijskog partnera Z1 Televiziju.
FOTO: UMHB BLOG