LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kulturna događanja

Kulturni travanj u Dubrovniku

Kratki pregled kulturnih događanja tijekom travnja u Dubrovniku.

Kratki pregled kulturnih događanja tijekom travnja u Dubrovniku.

S vremena na vrijeme je dobro primiti malu dozu kulture. U Dubrovniku će se tako održati par predstava, par koncerata, dok tri izložbe polako završavaju. Stoga, rezervirajte datume koji slijede i kulturno se uzdignite. 

Od 4. do 9. travnja Dubrovnik Art Forum organizira Dane ruske kulture prilikom kojih će se održati različite predstave, likovni projekti i koncerti.

8. travnja u Dominikanskoj crkvi, u suradnji s Društvom prijatelja Armenije, organiziran je koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra kojim će upravljati maestro Christoph Campestrini, dok će solist biti svirač duduka Gevorg Dabaghyan. Tom prilikom moći će se čuti zvuci Plesova iz Galante Z. Kodalyja, Folklorni aranžmani i transkripcije V. Sharafyjana te El amor brujo, suita M. de Falle.

15. travnja u Revelinu nastupit će Dubrovački simfonijski orkestar uz koji će solo nastup imati talijanski klavirist i dirigent Vittori Bresciani. Izvedene će biti skladbe Beethovena, Schuberta i Liszta.

22. travnja u Dominikanskoj crkvi koncert će održati Dubrovački simfonijski orkestar kojim će dirigirati južnokorejski dirigent TaeJung Lee. Na programu su se našle skladbe Straussa, Papandopula i Mozarta.

Također, 22. travnja premijerno će biti izvedena Shakespeareova predstava Macbeth koju potpisuje redatelj Matko Sršen. Predstava će biti izvedena u kazalištu Marina Držića.

29. travnja u Dominikanskoj crkvi nastupit će Dubrovački simfonijski orkestar kojim će ravnati Tomislav Fačin, dok će za gitaru i lutnju biti zadužen Edin Karamazov. Tako će biti izvedene skladbe Vivaldija, Sorkočevića, Pärta i Beethovena.

Tijekom travnja završava izložba Mediteran Ive Dulčića (1916. 1975.), dok početkom svibnja završavaju izložbe Plakati – svjedoci Meštrovićeva vremena te Lica Balkana.

FOTO: STUDENTSKI.HR