LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nova vizura knežije i rečkog

Kulturan ulični festival na sredini putovanja

Kulturan ulični festival nastavlja mijenjati vizuru parkova i trgova pretvarajući ih u pozornice, a od 17. do 25. rujna na redu su Knežija i Prečko.

Kulturan ulični festival nastavlja mijenjati vizuru parkova i trgova pretvarajući ih u pozornice, a od 17. do 25. rujna na redu su Knežija i Prečko.

Ovogodišnji Kulturan ulični festival došao je do sredine svoga putovanja. Još polovina cirkuske torte čeka na nasmijana lica dva nova zagrebačka kvarta na 4. Kulturnom uličnom festivalu. U prvoj polovici KUF je razveselio više od 500 stanovnika Centra, Botinca i Utrine. Pretvorio je parkove i trgove u pozornice te magično promijenio svakodnevicu stanovnika i slučajnih prolaznika. U nadolazeća dva vikenda rujna čak osam novih cirkuskih predstava razveselit će stanovnike Knežije (17.9. i 18.9.) i Prečkog (24.9. i 25.9.). 

 

Ideja Kulturnog uličnog festivala nastaje je kao odgovor na potrebu da ljudi, obitelji koje žive van centra grada i nisu u mogućnosti posjetiti događanja u samom centru Zagreba, dobiju priliku doživjeti radost umjetnosti pod vlastitim balkonom a i na taj način ne troše novce na prijevoz te čuvaju okolinu. Također tu je i želja za povezivanjem  i oživljavanjem susjedstva kroz pomno osmišljena kulturna događanja koja donosi cirkuska umjetnost i glazba. KUF je primjer da pozornica može biti bilo gdje, a i da svi imaju pravo na umjetnost. 

Kulturan Ulični Festival organizira Cirkorama – udruga koja godinama promovira i razvija suvremeni cirkus i uličnu umjetnost kroz raznovrsne programe. Ulaznica za KUF je dobra volja a ukoliko možete i želite nagradite ulične umjetnike kojom kunom u njegov osebujni šešir..


Cijeli program pronađite na web stranici

FOTO: PR KUF