LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kastafsko kulturno leto

Ksenija Prohaska na Crekvini će interpretirati njemačku divu Marlene

Ksenija Prohaska svoju je „Marlene" izvodila u Los Angelesu, Pittsburghu, New Yorku, San Pedru i dr. Sada s njom gostuje na Crekvini u sklopu programa Kastafskog kulturnog leta.

Ksenija Prohaska svoju je „Marlene" izvodila u Los Angelesu, Pittsburghu, New Yorku, San Pedru i dr. Sada s njom gostuje na Crekvini u sklopu programa Kastafskog kulturnog leta.

Dramski program 25. Kastafskog kulturnog leta na Crekvini obogatit će predstava Marlene Dietrich (UO Caravan). Izvedba će se održati ovoga petka, 12. kolovoza u 21 sat.

Predstava koja je premijerno izvedena u prosincu 1998. u produkciji HNK Split, a u kojoj jednu od najkarizmatičnijih zvijezda filma i pozornice utjelovljuje Ksenija Prohaska, izvedena je oko četiri stotine puta širom svijeta. Od autora stilski označena kao glazbeno-dramska predstava, sastavljena je od jedanaest monologa i trinaest songova kojima Prohaska uz glasovirsku pratnju interpretira lik velike njemačke dive od njezinih prvih filmskih početaka u kasnijim dvadesetim godinama do kraja života.

Ksenija Prohaska svoju je Marlene izvodila na hrvatskom, engleskom, talijanskom i španjolskom jeziku, između ostalog, i u Los Angelesu, Pittsburghu, New Yorku, San Pedru, na međunarodnim festivalima u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Venezueli, Moldaviji, Rumunjskoj, Bugarskoj te u Italiji. Na međunarodnom festivalu Mittelfestu u Cividale del Friuli (Italija) 2005. za svoju je izvedbu, kao najbolja glumica festivala, dobila nagradu Premio Adelaide Ristori.

Ulaznice po cijeni od 40 kuna mogu se nabaviti u Festivalskom uredu, Trg Matka Laginje 4, Kastav te na sljedećim prodajnim mjestima: Dallas Records Rijeka, Splitska 2a; Ex libris d.o.o., Riva Boduli 3B; Foto Revija, Užarska 28; Novi Korzo d.o.o., Robna kuća Korzo – caffe bar Nad Urom – IV. kat, Trg Ivana Koblera 1; New Sound d.o.o., Trg maršala Tita 2; Istra Sport d.o.o., Marsovo polje 8, 52 100 Pula; Hotel Beli kamik, Hotel Jadran i Kamp Njivice, Primorska cesta bb, 51 512 Njivice te na poveznici.

FOTO: KASTAFSKO KULTURNO LETO