LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Poziv Studentskog kulturnog centra

Kreativni umovi sukreirat će vizionarski „Re-Start Experience”

Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci poziva studente, alumne i druge zainteresirane za održivost i očuvanje okoliša da se do 30. rujna prijave za sudjelovanje u kreiranju vizionarske izložbe.

Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci poziva studente, alumne i druge zainteresirane za održivost i očuvanje okoliša da se do 30. rujna prijave za sudjelovanje u kreiranju vizionarske izložbe.

SOMAMA je u potrazi za kreativnim umovima za vizionarsku izložbu radova u tehnici miješanih medija pod nazivom Re-Start Experience. Održat će se od 26. listopada do 13. studenog u prostorijama Galerije SKC. 

Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci poziva studente, alumne i druge zainteresirane za održivost i očuvanje okoliša, promišljanje termina otpadni materijali te kulturne procese potrošnje, akumulacije i zbrinjavanja predmeta na globalnoj i individualnoj razini na sudjelovanje. Potiče na prijavu i sve zainteresirane za eksperimentiranje u materijalu asemblaž, kolažu i u prenamjeni materijala koji će se u formi instalacije ili objekata u tehnici miješanih medija izgraditi za potrebe izložbe.

– Zvuči li ti poznato koncept 3 R – Reduce Reuse Recycle? Želiš li sudjelovati u mladenačkoj i društveno angažiranoj izložbi? Želimo te u timu! Re-Start Experience interaktivna je izložba koja istražuje trenutne ekološke situacije te postavlja pitanja o otpadu, potrošnji i načinima na koje individualne navike mogu utjecati na dobrobit okoliša. Predstavit će umjetnička djela i instalacije koje inspiriraju, nude alternativu i kreativno kombiniraju otpadne materijale kako bi nastavile nužne razgovore održivosti. – poručuju organizatori.

Prijave za sudjelovanje zaprimaju se do 30. rujna ispunjavanjem online obrasca. Više o kriterijima kao i pregršt dodatnih informacija moguće je pronaći na poveznici.

Valja napomenuti i da se program održava na engleskom jeziku. Izložba je dio službenog programa Rijeka 2020 Europske prijestolnice kulture.

SOMAMA koja traži sudionike organizacija je koja je registrirana u Španjolskoj. Radi na promociji ekološke održivosti i uspostavljanju odnosa i poticanju aktivnog angažmana lokalne zajednice kroz organizaciju interaktivnih izložbi.

FOTO: STUDENTSKI KULTURNI CENTAR SVEUČILIŠTA U RIJECI