LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Međunarodni festival

Koprivnica na tri dana postaje najpoželjnije „jazz“ odredište

Ovogodišnji program festivala objedinjuje koncerte na glavnoj pozornici na Zrinskom trgu, koncertne programe u Multimedijalnom centru, dnevne programe (radionice plesa, književnu večer, jutarnji „jazz“, „jazzy“ jogu u gradskom parku, „jazz“ viniliju, „jam corner“ i dr.) te radionicu i „jazz“ koncert za djecu.

Ovogodišnji program festivala objedinjuje koncerte na glavnoj pozornici na Zrinskom trgu, koncertne programe u Multimedijalnom centru, dnevne programe (radionice plesa, književnu večer, jutarnji „jazz“, „jazzy“ jogu u gradskom parku, „jazz“ viniliju, „jam corner“ i dr.) te radionicu i „jazz“ koncert za djecu.

Fest jazza međunarodni je ljetni open-air festival koji se ove godine u Koprivnici održava 4. put. U tri dana festivalskog programa, od 5. do 7. srpnja, više od stotinu glazbenika sudionika programa svojim će muziciranjem obogatiti kulturnu ponudu i privući u grad mnoge ljubitelje jazza, zabave i ljetnih festivala na otvorenom.

Ovogodišnji program festivala objedinjuje koncerte na glavnoj pozornici na Zrinskom trgu, koncertne programe u sklopu Festivalskih noći u Multimedijalnom centru Kugla, dnevne programe (radionice plesa, književnu večer, jutarnji jazz, jazzy jogu u gradskom parku, jazz viniliju, jam corner i dr.) te radionicu i jazz koncert za djecu.

U glavnom programu nastupaju Kaplowitzi & Jazz Orkestar HRT-a (HR), Snorre Kirk Quintet (DK), Boilers Quartet (HR), Lovro Ravbar Get On Board Collective (SLO), Darko Jurković Charlie Trio (HR) i Atomic Jazzistra & Ervin Baučić (HR). U programu pod nazivom Festivalska noć nastupaju sastavi Gelato Sisters, Electric Porn i Gungula, a tamo će se održati i Jam sessioni te program Jazz Newbies.

Jazz za djecu

Organizatori festivala smatraju vrlo važnim kulturno odgajanje i edukaciju najmlađih, stoga su ove godine u program uvrstili radionicu i jazz koncert za djecu koji će se održati u dvorištu Dječjeg vrtića Tratinčica (objekt Loptica) u Ulici Ivana Generalića. Djeca će naučiti kako izraditi instrumente od otpadnih materijala i zatim zasvirati na njima. Dvorište vrtića tog će dana postati Fest Jazza u malom. Program će se realizirati u suradnji s Dječjim vrtićem Tratinčica i GKP-om Komunalac Koprivnica.

Dodatni sadržaji

Na ovogodišnjem izdanju posjetitelji će imati priliku doživjeti i ples kao neizostavan segment jazz kulture. Ekipa iz plesne škole Back to Swing Zagreb održat će plesne radionice swinga i solo jazz dancea u Multimedijalnom centru Kugla. U gradskom parku za sve zainteresirane bit će organizirano i vježbanje joge, a u subotnje jutro uz Dane povrća na Zrinskom trgu rasplesat će posjetitelje Puhački orkestar DVD-a Virje i Scifidelity Orchestra. Prodajna izložba jazz vinyla održat će se u dane festivala u prostoru poslovne zgrade u Ulici Ivana Generalića, a na književnoj večeri u Galeriji Koprivnica predstavit će se knjiga pjesama In A Sentimental Mood književnice Ivane Bodrožić.

U slučaju lošeg vremena glavni koncertni program održat će se u dvorani Domoljub, Starogradska 1, u Koprivnici.

FOTO: MATIJA PEKIĆ