LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Književni susreti

Književna večer s Borbenom Vladovićem, dobitnikom nagrade „Dragutin Tadijanović“

Pjesme dobitnika nagrade „Dragutin Tadijanović“ prevedene su na petnaestak jezika te su dijelom mnogih domaćih i stranih antologija.

Pjesme dobitnika nagrade „Dragutin Tadijanović“ prevedene su na petnaestak jezika te su dijelom mnogih domaćih i stranih antologija.

Gradska knjižnica Ante Kovačića u Zaprešiću povodom dodjele nagrade Dragutin Tadijanović organizira književnu večer s njezinim posljednjim dobitnikom, hrvatskim romansijerom, pjesnikom, dramskim piscem i novelistom Borbenom Vladovićem. Susret će se održati u srijedu 18. siječnja s početkom u 18 sati.

Borben Vladović rođen je 13. listopada 1943. u Splitu. Osim u rodnom gradu, školovao se i u Rijeci te u Zagrebu gdje je na Filozofskom fakultetu diplomirao slavistiku i povijest umjetnosti. Od 2002. do 2010. godine bio je urednikom Male knjižnice Društva hrvatskih književnika, a od 2008. do 2011. obnašao je i dužnost predsjednika spomenutog društva. Dobitnik je mnogih književnih nagrada za pjesničko djelo, od Antuna Branka Šimića iz daleke nam 1970. do prošlogodišnje nagrade Dragutin Tadijanović koju svake godine za iznimno pjesničko djelo dodjeljuje Zaklada HAZU-a.

Hrvatski pjesnik već odavno dobiva i međunarodna priznanja u vidu prevođenja njegovih pjesama na strane jezike. Neke su mu pjesme prevedene na petnaestak stranih jezika te su dijelom raznih hrvatskih i inozemnih antologija. Književnu večer glazbenim nastupom upotpunit će zaprešićki gitaristički sastav Dinamit Duo.

FOTO: PIXABAY