LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Privremeni dom

Knjige iz Knjižnice Odsjeka Učiteljskog fakulteta u Petrinji sada su na sigurnom

Građa koja je stradala u potresu čiji je epicentar bio u području Petrinje uskoro bi trebala biti restaurirana u Odjelu Zaštita i pohrana NSK-a.

Građa koja je stradala u potresu čiji je epicentar bio u području Petrinje uskoro bi trebala biti restaurirana u Odjelu Zaštita i pohrana NSK-a.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu postala je privremeni dom vrijedne građe iz fakultetske knjižnice u Petrinji. Građa će biti restaurirana u Odjelu Zaštita i pohrana te zatim pohranjena na sigurno.

Riječ je o knjigama iz Knjižnice Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Odsjek u Petrinji koja je u potresu pretrpjela velika oštećenja

– Udruga IIC – Hrvatska grupa / IIC – Croatian Group organizirala je na poticaj dr. sc. Dragice Krstić, članice Udruge te voditeljice Odjela Zaštita i pohrana, dana 13. veljače 2021. trijažu građe u petrinjskoj knjižnici. U trijaži je sudjelovala grupa volontera, uglavnom iz redova djelatnika Odjela Zaštita i pohrana. – stoji u objavi NSK-a.

I ostalim je knjižnicama upućen poziv da se u slučaju oštećene građe obrate savjetnicama za pojedine vrste knjižnica u Hrvatskom zavodu za knjižničarstvo, koje su u suradnji s Odjelom Zaštita i pohrana organizirale prihvat i privremeni smještaj knjiga oštećenih u potresu u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, u skladu s mjerama suzbijanja širenja bolesti COVID-19.
FOTO: PIXABAY