LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koncert na Šalati

Klapa Cambi i Zorica Kondža spajaju metropolu s Mediteranom

Prošlo je mnogo vremena od kada su stanovnici Zagreba imali priliku pjevati uz klapu Kambi, a sada će Šalatom odzvanjati hrvatske tradicionalne pjesme u njihovoj izvedbi i uz pratnju Zorice Kondže, splitske dive jedinstvenog glasa.

Prošlo je mnogo vremena od kada su stanovnici Zagreba imali priliku pjevati uz klapu Kambi, a sada će Šalatom odzvanjati hrvatske tradicionalne pjesme u njihovoj izvedbi i uz pratnju Zorice Kondže, splitske dive jedinstvenog glasa.

Nakon dugih šest godina klapa Cambi ponovno dolazi u Zagreb. Uz Zoricu Kondžu, legendu hrvatske glazbene scene poznatu kao The Voice, ugostit će zagrebačke klape Gradec i Stine. Spoj metropole i Mediterana dogodit će se upravo na zagrebačkoj Šalati, 14. lipnja u 20 sati.

Cambi čine akademski glazbenici, profesor kineziologije, liječnik, diplomirani inženjer računarstva, diplomirani inženjer građevinarstva, profesor biologije i kemije i obrtnik, a oni su iznad svega klapski pjevači koji već više od desetljeća skladaju i njeguju najljepše hrvatske tradicionalne pjesme. Poput čuvara su našeg narodnog blaga jer klapska pjesma je nematerijalno kulturno dobro, uvršteno na listu UNESCO-a.

Prošlo je mnogo vremena od kada su stanovnici Zagreba imali priliku pjevati uz ovaj sastav te će napokon Šalatom odzvanjati pjesme kao što su Ispod sunca zlatnoga, Još te uvik volin, Vilo moja, More, more, Zar je voljeti grijeh, Ima jedan svijet, Konobo moja, Cvijet čežnje, Projdi vilo te mnoge druge bezvremenske, popularne i tradicionalne pjesme koje diraju dušu i pomiču svjetove.

Klapa Cambi iz Splita jedno je od najpoznatijih imena u svijetu klapske glazbe. Njen dugogodišnji kvalitetni rad, mnogi nastupi u Hrvatskoj i inozemstvu, brojne osvojene nagrade te nedavni rasprodani koncerti na Gripama, Tvrđavi sv. Mihovila te u Opatiji najbolje govore o zavidnoj razini klapske izvedbe i odličnom uspjehu kod publike. Zorica Kondža jedna je od legendi hrvatske glazbene scene, splitska diva jedinstvenog glasa koja je nedavno proslavila 30 godina glazbene karijere.

Ulaznice za koncert u prodaji su po cijeni od 100 kuna za parter, 130 kuna za tribine te ograničen broj VIP ulaznica po cijeni od 250 kuna. Studenti ostvaruju popust od 10% za parter uz predočenje x-ice ili indexa. Prodajna mjesta su Eventim i Entrio.

FOTO: IMC AGENCIJA