LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Radovi studenata preddiplomskog i diplomskog studija

Jučer održane projekcije igranih, animiranih i dokumentarnih filmova studenata VERN'a 

Na Tuškancu se jučer, 18. lipnja, održala projekcija filmova koje su u potpunosti osmislili i realizirali studenti Sveučilišta VERN'.

Na Tuškancu se jučer, 18. lipnja, održala projekcija filmova koje su u potpunosti osmislili i realizirali studenti Sveučilišta VERN'.

Jučer je na Tuškancu održana javna projekcija kratkometražnih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova studenata Sveučilišta VERN' s preddiplomskog studija Filmsko, televizijsko i multimedijsko oblikovanje te diplomskog studija Filmska i televizijska režija i produkcija. 

Prikazano je 8 filmova koje su u potpunosti osmislili i realizirali studenti umjetničkih studija Sveučilišta VERN' uz mentorsku podršku predavača Nevena Hitreca, Vinka Brešana i Kristijana Milića kao mentora režije te Ivana Maloče kao mentora produkcije. 

Na ovogodišnjoj projekciji prikazani su: 
  • Žuti most – protagonisti u filmu: Boris Obratov, Nada Čogelja; redatelj i producent: Antonio David Perina
  • Prolasci – protagonisti: Laura Kobas, Anita Kobas; redatelj, snimatelj i montažer: Sebastijan Kobas
  • Belot – glumci: Viktorija Matko, Lara Mahmuljin Udovičić, Jadran Grubišić, Hrvoje Mandić; redatelj: Hrvoje Mandić
  • Guska i Jarac – glumci: Danijela Evđenić, Vibor Kreković; redateljica: Sara Ludoški Hodak
  • Između nas – glumci: Ema Mašić, Nikša Kušelj, Ksenija Pajić, Jelena Jovanova Perić, Mirela Brekalo; režija i scenarij: Dora Baotić
  • Dok nas smrt ne sastavi – glumci: Sara Stanić, Paško Vukasović; redatelj: Lino Pečur
  • Bond – glumci: Damian Humski, Borna Brkić, Domagoj Pašalić, Katarina Ravkin, Klara Vučković; redatelj: Matija Jakopec
  • Nova Arka – autor: Rene Ipša.

FOTO: Sveučilište VERN'

Pročelnica umjetničkih studija na Sveučilištu VERN' doc. dr. sc. Ozana Ramljak poručila je da su ti filmovi rezultat rada studenata, većinom studenata druge godine koje su mentorirali njihovi predavači, a neki su filmovi realizirani kao završni i diplomski radovi.
– Osobito nam je drago da se cijenjena imena hrvatskog glumišta i nove glumačke nade redovito odazivaju pozivu naših studenata i svojim glumačkim iskustvom obogate njihova filmska ostvarenja, a svojim dolaskom na projekcije uveličaju ovaj značajan dan za studente. S obzirom na poticanje međustudijske suradnje na Sveučilištu VERN', od sljedeće akademske godine u produkciji će nam se pridružiti i studenti druge godine preddiplomskog studija Transmedijske dramaturgije. – zaključila je Ramljak.
FOTO: SVEUČILIŠTE VERN'