LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Osmi po redu

Još samo četiri dana do Međunarodnog studentskog filmskog festivala!

Uz bogati filmski program održat će se i brojni razgovori s domaćim i regionalnim autorima te multimedijalna izložba.

Uz bogati filmski program održat će se i brojni razgovori s domaćim i regionalnim autorima te multimedijalna izložba.

Studentski kulturni centar Rijeka i Art-kino Croatia organiziraju osmi STIFF – Međunarodni studentski filmski festival. Trajat će od 4. do 7. studenog u Art-kinu Croatia.

U bogatom natjecateljskom programu ove je godine 30 filmova iz 17 zemalja svijeta. Filmovi su iz svih žanrova, a podijeljeni su u 10 programskih blokova. Također, izvan konkurencije bit će predstavljeno i šest mladih autora iz Rijeke, polaznika prošlogodišnje edukacije Nova škola dokumentarnog filma.

Uz projekcije, u sklopu programa Šavovi, održat će se i razgovori s domaćim i regionalnim autorima o različitim temama. Tako će se u subotu, 6. listopada, u 14:00 održati razgovor U krug, koji će okupiti domaće animatore te razmotriti tu formu kao prostor slobode od svakodnevnih ograničenja. 6. listopada u 21:30 u razgovoru Dodirivanja pričat će se o ambivalenciji intimnih odnosa kao pokretaču filmske priče, a 7. listopada u 15:00 u razgovoru Između pogleda o dokumentarnom filmu i odnosu redatelja s protagonistima.

Također, održat će se i međunarodna izložba U prijenosu u Galeriji SKC. Kako navode na objavi događaja, izložba propituje načine kako se tjelesnost formira i deformira tijekom vremena i kroz virtualne i fizičke prostore te kako se isprepliće s dominantnim ideologijama sadašnjice.

Kustosica je izložbe Elena Apostolovski, a selekcija radova napravljena je u suradnji s vizualnim umjetnikom Damjanom Šporčićem te studentima Sveučilišta u Rijeci. Cijeli program možete pronaći na službenim stranicama Festivala.
FOTO: FOTO: SCREENSHOT/STIFF