LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Lady Gaga će i službeno utjeloviti Jokerovu ljubavnu suputnicu

JOKER FACE: Tko tumači Jokerov ljubavni interes?

Lady Gaga i službeno se pridružuje Joaquinu Phoenixu u ljubavnoj odiseji o neobičnom i lucidnom paru koji je obilježio DC-stripove te tako pjevačica i glumica otvara sebi novu mogućnost u utrci za zlatni kipić koji joj je promaknuo još 2019. godine za ulogu u filmu „A Star Is Born”.

Lady Gaga i službeno se pridružuje Joaquinu Phoenixu u ljubavnoj odiseji o neobičnom i lucidnom paru koji je obilježio DC-stripove te tako pjevačica i glumica otvara sebi novu mogućnost u utrci za zlatni kipić koji joj je promaknuo još 2019. godine za ulogu u filmu „A Star Is Born”.

Glasine koje su neko vrijeme kolale po internetu konačno su potvrđene. Poznati lik iz stripova, točnije, Jokerova ljubavna suparnica koja je još lucidnija od njega, tumačit će pjevačica Lady Gaga koja je to potvrdila preko društvenih mreža tako što je objavila naslov filma, kao i datum izlaska, ali i kratku najavu koja prikazuje dvije siluete u plesnom pokretu s prezimenima Phoenix i Gaga. 

Ova vijest nimalo je iznenađujuća kada se uzme u obzir pjevačičina glumačka karijera koja je u usponu još od prve ozbiljnije uloge u horor seriji American Horror Story (2015–2016), a potom i u filmu A Star Is Born (2018) koja je Gagi osigurala i nominaciju za Oscara u kategoriji glavne ženske uloge. Nekoliko godina kasnije Gaga je imala priliku utemeljiti i manipulativnu Patriziu Reggiani, suprugu Maurizija Guccija koji stoji iza poznatog modnog branda Gucci, kojega je i dala ubiti zbog čega je osuđena. Nažalost, Gagi je i ovoga puta uskraćen zlatni kipić jer nije uspjela ni dobiti nominaciju za ulogu kriminalke Reggiani, što je smatrano jednim od većih propusta Oskarovskih nominacija 2022. godine. 

Svejedno, glumica i pjevačica ulogom u novome filmu o Jokeru, ujedno i nastavku vrlo hvaljenog filma iz 2019. godine čiju naslovnu ulogu je tumačio Joaquin Phoenix, a koji je pritom i pobijedio u kategoriji glavne muške uloge za svoju interpretaciju Jokera, ima itekako priliku pokazati svoj talent i ovoga puta osigurati sebi oskarovsku pobjedu svojom realizacijom sumanute Harley Quinn.

Ono što je posebno zanimljivo jest da će nastavak filma ovoga puta biti mjuzikl, stoga je logičan izbor da se Gagu inkorporira u cijeli koncept ovoga filma. Sami naslov otkriva da će fabula pozornost davati Jokeru i Harley Quinn koji će biti ljubavni par baš kao i u stripovima. Dodatno jest zanimljivo da će naslov filma biti Folie à deux (u prijevodu s francuskog na hrvatski: Ludilo u dvoje), termin koji su skovali dva psihijatra Laseague i Falret 1987. godine, a odnosi se na neobičan psihički fenomen prenošenja psihičkog poremećaja s bolesne osobe na prethodno psihički zdravu osobu nakon dugotrajnog zajedničkog života.

I dok će redateljsku stolicu ponovo zauzeti redatelj Todd Phillips, baš kao i na filmu iz 2019. godine, očekuje se ponovo uspješan film iz domene DC-stripova koji bi osvijetlio obraz cijeloj kompaniji nakon niza problema s kojima su se suočili posljednjih godina od kojih su najaktualniji oni s pitanjem puštanjem filma Flash (2023) u javnost radi optužbi protiv glavnog glumca Ezre Millera, kao i neočekivano otkazivanje filma Batgirl nakon uloga u iznosu od 90 milijuna dolara u samu produkciju.

Joker: Folie à Deux u kinima se očekuje 4. listopada 2024. godine!
FOTO: UNSPLASH