LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Fotografija Dubrovnika kroz objektiv studenta”

Jedanaestero studenata fotografijom zabilježilo prednosti i mane studiranja u Dubrovniku

Radovi će se moći razgledati do 15. siječnja 2022. godine.

Radovi će se moći razgledati do 15. siječnja 2022. godine.

Izložba pod naslovom Fotografija Dubrovnika kroz objektiv studenta bit će otvorena u četvrtak, 9. prosinca u 19:00 sati u Studentskom domu (Akademis Academia).

Riječ je o studentskom projektu nastalom uz podršku i financijska sredstva Studentskog zbora Sveučilišta u Dubrovniku, koji su pokrenule Ira Fabrio i Sara Šimetić, studentice Odjela za umjetnost i restauraciju. Radovi će se moći razgledati do 15. siječnja 2022. godine.

Jedanaest kreativnih studentica i studenata Sveučilišta u Dubrovniku, različitih odjela, godina studija i mjesta prebivališta, odazvalo se pozivu svojih kolegica te je njihovih devetnaest radova objedinjeno u tu izložbu. Pomoću fotografije i kratkog opisa studenti su pokušali prikazati koje su prednosti života i studiranja u ovom gradu te time poslati poruku budućim studentima zašto odabrati baš Dubrovnik ili pak kako bi ukazali na nedostatke i na mogućnosti za napredak te time ubrzali proces pozitivnih promjena.

Postavljanjem izložbe u prostoru Studentskog doma želi se naglasiti ideja kako Dubrovnik svojim posebnostima neizbježno utječe na studente koji nisu ondje rođeni, kako on polako postaje i njihov grad te kako različiti studenti obogaćuju ne samo studentski nego i život Dubrovnika uopće.

Studentice i studenti autori fotografija jesu: Andrija Barbarić, Vatroslav Čižmek, Ivona Čović, Ira Fabrio, Jan Mark Novalija, Marino Mislav Pejčinović, Sara Perković-Paloš, Stefano Piantanida, Nikolina Šanovsky, Ivana Šarić i Sara Šimetić.

FOTO: UNSPLASH