LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Glazbena tradicija

Jazz EX Tempore nudi 50% popusta studentima za istraživanje „sjeverne tišine"

Tijekom trajanja projekta Jazz Ex Tempore održat će se dvije besplatne radionice, završni koncert u Zagrebu i završni koncert u Opatiji, za koji je studentima omogućen poseban popust.

Tijekom trajanja projekta Jazz Ex Tempore održat će se dvije besplatne radionice, završni koncert u Zagrebu i završni koncert u Opatiji, za koji je studentima omogućen poseban popust.

Ovogodišnje izdanje projekta Jazz Ex Tempore bavi se istraživanjem zvukova sjeverne tišine usporedbom hrvatske i norveške glazbene tradicije, izrečene jezikom jazza. Glazbenici iz dvije potpuno različite (no, u nekim segmentima čak i vrlo slične) glazbene tradicije, ispričat će svoju priču, a zatim je podijeliti i stvoriti novu glazbu na licu mjesta, na tragu najboljeg iz oba svijeta. Ono što ih povezuje jest zajednički jezik jazza, kojim se svi tečno koriste i govore ga svatko svojim naglaskom – stvarajući tako šaroliku i kreativnu različitost u zajedničkom izričaju.

U projektu 13. Jazz Ex Tempore sudjeluju:

  • MAREN SELVAAG – glasovir (Norveška)
  • ERLEND APNESETH – Hardanger violina (Norveška)
  • ELVIS STANIĆ – gitara, harmonika (Hrvatska)
  • ALBA NACINOVICH – vokal / live looping (Hrvatska)
  • MARKO LAZARIĆ – bubnjevi (Hrvatska)
  • VEDRAN RUŽIĆ – kontrabas (Hrvatska)

Tijekom trajanja projekta norveški umjetnici održat će dvije glazbene radionice u opatijskoj Vili Antonio i jednu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a završni koncerti zakazani su za 19. listopada u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner u Opatiji i za dan kasnije u dvorani Blagoje Bersa Muzičke akademije u Zagrebu. Ulaz na radionice je besplatan, a studente očekuje 50 posto popusta na cijenu ulaznica za završni opatijski koncert projekta, i to na prodajnim mjestima uz predočenje osobne iskaznice.

Kompletan program i više informacija mogu se pronaći na poveznici.

FOTO: PIXABAY