LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Deseti rođendan St!llnessa

IZVJEŠTAJ: ST!llness ostvario ludilo plan za ludilo dan

Deseti rođendan obilježili su pjesmama sa svoja tri albuma "Sve što znam o životu odabrao je Dželo Hadžiselimović", "Globalno Zatupljenje" i "STIllness", a i pjesmama koje će se naći na četvrtom albumu, koji izlazi iduće godine.

Deseti rođendan obilježili su pjesmama sa svoja tri albuma "Sve što znam o životu odabrao je Dželo Hadžiselimović", "Globalno Zatupljenje" i "STIllness", a i pjesmama koje će se naći na četvrtom albumu, koji izlazi iduće godine.

Hip-hop, reggae, funk, rock grupa St!llness je prošlog četvrtka proslavila deseti rođendan sa zagrebačkom publikom. Fanovi su u Ksetu mogli uživati u njihovim starijim hitovima, a i u nekim novim uradcima koji će se naći na četvrtom albumu. Njihov novi album trebao bi ugledati svjetlo dana iduće godine

Iako su i pjesme s predstojećeg albuma razveselile publiku, ipak su svi najviše podivljali na starije pjesme. Uvjerena sam da bi svi skakali do plafona da imaju federe umjesto koljena kad su svirali pjesme "Antaviđaja", "Banana Split", "Egoskopija" i "Guzotres"

Jedna od pjesama s predstojećeg albuma koje su odsvirali bila je "Voda" koju je publika, kao i druge nove pjesme, prihvatila poprilično dobro. Osim što su odsvirali novije pjesme, koncert su osvježili i gostima, među kojima je bio Nenad Kovačić iz Antenata. On se pridružio bendu na pjesmi "Jebe me".

Na set listi našle su se još i "Katarza", "Ludilo plan", "Povratak", "Digni glas", "Džungla", "Suncokret", "Sloboda", "Moja generacija", "Blues za moju majku" i druge stvari. Spomenute stvari nalaze se na njihovim albumima "Sve što znam o životu odabrao je Dželo Hadžiselimović", "Globalno Zatupljenje" i "STI·llness".

St!llness je možda imao dulju koncertnu pauzu, no to se nije uopće osjetilo. Pjevač Yuri je sve u Ksetu zarazio ludom energijom, tako da nije bilo osobe kojoj je bilo dosadno. Hopsanje je bilo prisutno u gotovo svakom trenutnku, osim na emotivnijim pjesmama poput "Blues za moju majku".

Teško se na takvom koncertu oduprijeti dobroj glazbi, a i Yurijevim tekstovima, zbog kojih je stvaralaštvo tog bendova još posebnije. Nekim pjesmama bude u tebi duboke emocije, nekima te potiču da analiziraš "globalno zatupljenje" koje je prisutno u medijima, politici i opšećnito među ljudima, a neke te jednostavno zabave. Kao što pjevaju u pjesmi "Guzotres": "Udri brigu na veselje i opusti se".

Nakon koncertne pauze od devet mjeseci, podigli su se iz pepela kao Feniks. Priuštili su vjernim fanovima u Ksetu koncert za pamćenje, nakon kojeg će njihovi fanovi zasigurno dodatno vapiti za novim pjesmama i novim koncertima.

FOTO: FACEBOOK