LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Plesni festival

Izvedbom PERSONNE Isabele Schad večeras počinje festival Dance INN

Dance Inn festival osnovan je prije pet godina godine, a ovisno o temi koju propituje, uključuje različite umjetnike, umjetničke kolektive, institucije i prostore kako bi u kratkom vremenu obuhvatio širu kulturnu zajednicu.

Dance Inn festival osnovan je prije pet godina godine, a ovisno o temi koju propituje, uključuje različite umjetnike, umjetničke kolektive, institucije i prostore kako bi u kratkom vremenu obuhvatio širu kulturnu zajednicu.

Ovogodišnje izdanje Dance INN  festivala – pop up festivala usmjerenog na suvremenu plesnu i izvedbenu umjetnost i live art koji se već petu godinu održava u organizaciji kazališne skupine de facto – od 14. do 16. listopada uključit će tri raznovrsna projekta: svoje će aktualne radove u Zagrebačkom plesnom centru predstaviti njemačka umjetnica Isabelle Schad (14. listopada), slovenska plesačica i koreografkinja Anja Bornšek (15. listopada) te domaća koreografkinja Ana Kreitmeyer i Studio za suvremeni ples (16. listopada).

Isabelle Schad njemačka je umjetnica poznata po dugogodišnjoj suradnji za zagrebačkom plesnom scenom, a predstava PERSONNE koju je realizirala u suradnji s francuskim vizualnim umjetnikom Laurentom Goldringom, treće je njezino gostovanje na festivalu Dance INN. Polazeći od značenja riječi personne – koja na francuskom znači osoba, ali može značiti i nitko te zapravo kao da sadrži sve slojeve koje identitet može okupiti – autori se u ovom radu fokusiraju isključivo na koreografiju lica.

– Ovaj rad kreira i predstavlja različita lica isključivo kroz rad ruku, omogućavajući ostatku tijela da bude zaboravljeno. – o predstavi Personne kaže Schad.

Predstava CORESONANCES predstavlja putovanje u prostore rezonantnosti materijala, kroz slušno i vizualno u osjetno, a nastala je u suradnji koreografkinje Anje Bornšek i pjesnikinje OR poiesis kroz istraživanje percepcije zvuka. Maksimalan broj posjetitelja po predstavi je 10, a izvode je Anja Bornšek i OR poiesis.

FANTASTIČNE VRSTE nova je predstava koreografkinje Ane Kreitmeyer i Studija za suvremeni ples. Fantastične vrste došle su u prostor koji im izvorno ne pripada i od njega pokušavaju graditi potencijalno novo stanište. Ana Kreitmeyer, u suradnji sa Studijem za suvremeni ples, stvara vječno promjenjiv okoliš. Predstavu izvode: Branko Banković, Dina Ekštajn, Ida Jolić, Ana Mrak, Martina Tomić i Ana Vnučec.

Dance Inn osnovan je prije pet godina godine, a ovisno o temi koju propituje, uključuje različite umjetnike, umjetničke kolektive, institucije i prostore kako bi u kratkom vremenu obuhvatio širu kulturnu zajednicu. Kroz plesne radionice, prezentacije predstava i projekata, debate, susrete i evente festival nastoji istraživati nove načine prezentacije umjetničkih radova, poticati umrežavanja s lokalnom i međunarodnom zajednicom te poticati umjetničke kreacije, razmjene znanja i iskustva te intenziviranje suradnje umjetnika. U protekle četiri sezone Dance INN je kroz suradnju s Teatrom ITD, KNAP-om, Akademijom dramske umjetnosti, LADO-om, LAUBOM i Tehničkim muzejom ispitivao različite mogućnosti i prostore za ples i suvremeno kazalište u Zagrebu.

Obavezna je rezervacija ulaznica. Rezervacije se vrše na adresu defactotheatre@gmail.com

FOTO: BOŠTJAN LAH