LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Radionica projekta „Edukultura”

Izrada videoinstalacija unutar kompleksa Studentskog centra

Ako vam treba pomoć u konceptualizaciji i realizaciji vlastite videoinstalacije, prijavite se za Klifovu radionicu do 18. prosinca u ponoć. Njezini će završni rezultati biti sedam instalacija stalno postavljenih u Teatru &TD, MM centru te ostalim prostorima unutar SC-a.

Ako vam treba pomoć u konceptualizaciji i realizaciji vlastite videoinstalacije, prijavite se za Klifovu radionicu do 18. prosinca u ponoć. Njezini će završni rezultati biti sedam instalacija stalno postavljenih u Teatru &TD, MM centru te ostalim prostorima unutar SC-a.

Nakon prošlogodišnje IzRadionice Solarnog sata koju je na poziv Kulture promjene SC-a i projekta Edukultura osmislio i realizirao Davor Sanvincenti sa suradnicima, ove se godine kreće u još jednu pod nazivom Projekcije u prostoru, što, kako i zašto? Vodit će je multimedijalni umjetnik Ivan Marušić Klif.

Na radionici će sudionici s voditeljem raditi na konceptualizaciji i realizaciji videoinstalacija malog formata koristeći videoprojektore malih dimenzija. Prostorni smještaj projekcija, odnos prema trajanju, interakcija s publikom te jednostavne tehnike videomapiranja samo su neke od tema kojima će se baviti. Završni rezultat bit će sedam instalacija koje će biti stalno postavljene u Teatru &TD, MM centru te ostalim prostorima unutar kompleksa Studentskog centra. 

Prvi radni sastanak održat će se 20. prosinca 2017. u 17 sati u Teatru Itd, a konačna realizacija rad(ov)a u ožujku 2018. Kotizacija za radionicu ne naplaćuje se. 

Ako ste zainteresirani i treba vam pomoć u konceptualizaciji i realizaciji vlastite videoinstalacije, pošaljite kratki životopis, motivaciju za radionicu i kontakt na edukultura.sc@gmail.com. Prijave se zaprimaju do 18. prosinca u ponoć.

Uvjeti:

  • osnovno poznavanje softvera za video/audiomontažu 
  • osnovno znanje snimanja videokamerom/mobitelom/fotoaparatom 
  • iskustvo u samostalnoj realizaciji umjetničkih radova 
  • motivacija 

Multimedijalni umjetnik i performer Ivan Marušić Klif (1969) jedan je od prepoznatljivih domaćih umjetnika, a bavi se izradom interaktivnih i zabavnih kinetičkih, svjetlosnih i videoinstalacija. godine 1994. diplomirao je na The School of Audio Engineering u Amsterdamu. Bilo da radi sa zvukom, svjetlom ili videom, Klif neprekidno konstruira složeni ambijent, počevši od ranih svjetlosnih instalacija iz devedesetih godina prošlog stoljeća do instalacija kontroliranih računalnim programom. Izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i svijetu, a kontinuirano bavljenje umjetnošću na granicama žanra, propitivanje mogućnosti medija i otvorenost pristupa donijeli su mu nagradu publike natječaja i izložbe T-HTnagrada@msu.hr (2007) te nagradu Vladimir Nazor za instalaciju Lambda u zagrebačkom Pogonu Jedinstvo i za izložbu u Muzejsko-galerijskom prostoru Sveta srca (2012).

Radionica Projekcije u prostoru – što, kako i zašto? realizira se u sklopu projekta Edukultura Kulture promjene SC-a uz potporu Ministarstva kulture RH i Grada Zagreba.

FOTO: KRISTIJAN SMOK