LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Fotografska izložba

 „Ispit”: studentske fotografije u Galeriji SC

U organizaciji Katedre za fotografiju, autorskim serijama fotografija u Galeriji SC predstavit će se studenti Denis Butorac i Ivan Gundić.

U organizaciji Katedre za fotografiju, autorskim serijama fotografija u Galeriji SC predstavit će se studenti Denis Butorac i Ivan Gundić.

U Galeriji SC postavlja se izložba fotografija studenata prve godine diplomskog studija Fotografije Akademije dramske umjetnosti pod nazivom Ispit. Otvorenje je zakazano za srijedu, 5. rujna, u 20 sati.

Autorskim serijama fotografija predstavit će se Denis Butorac i Ivan Gundić. Izložba je rezultat cjelogodišnjeg rada na umjetničkom projektu koji studenti prvi put predstavljaju javnosti. Ispit se iz institucije seli u javni prostor Galerije SC te ispitna izložba postaje i svojevrsni ispit komunikacije s publikom.

Denis Butorac u radu Homesick propituje društveno prihvatljive tradicijske rituale muškosti temeljene na kolektivnom poricanju emocija u kojima nije nikada želio sudjelovati. Fotografiju koristi kao psihoterapijsko sredstvo u suočavanju s djetinjom traumom i novi model povezivanja s obitelji i sredinom u kojoj je odrastao.

Ivan Gundić u radu Prolaz za divlje životinje konstruira imaginarno mjesto heterotopije razmišljajući o odnosima između prostora, znanja i moći. Koristeći kameru za snimanje divljih životinja, nastoji prikazati čovjeka ogoljenog od bilo kakvih kulturalnih faktora i bez ikakvih odrednica pojedinačnog identiteta. Ako povijest počinje isto kada i svijest o sebi, Prolaz je bezvremenski prostor u kojemu se to nije dogodilo. On mora postojati kako bi razotkrio sva ostala mjesta kao stvarna i kako bi se naša društvena utopija mogla ostvariti.

Organizator izložbe je Katedra za fotografiju, a mentorica prof. Sandra Vitaljić. Moći će se pogledati do srijede, 19. rujna, radnim danom od 12 do 20 sati, subotom od 10 do 13 sati.

FOTO: IVAN GUNDIĆ