LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Teatar M&M i Studentska glumačka družina Negromanti i Pometnici

Inovativna studentska izvedba velikog djela Marina Držića

Premijera Držićeve komedije „Dundo Maroje” održat će se u zagrebačkom dramskom kazalištu Gavella ove nedjelje u 19.30 sati.

Premijera Držićeve komedije „Dundo Maroje” održat će se u zagrebačkom dramskom kazalištu Gavella ove nedjelje u 19.30 sati.

Ove nedjelje, 6. ožujka premijerno se prikazuje Držićeva genijalna komedija Dundo Maroje u kazalištu Gavella. Riječ je o izvedbi Teatra M&M i Studentske glumačke družine Negromanti i Pometnici koja djeluje na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u sklopu Kluba studenata SKUP Odsjeka  za kroatistiku.

Ovo vrijedno djelo prvi je put  izvedeno davne 1551. godine u Kneževom dvoru u Dubrovniku. Nastavak je predstave Pomet čije likove zadržava. Kroz dva prologa i pet činova odražava se sukob između očeva i sinova, starosti i mladosti, omiljene Držićeve tematike sveprisutne stoljećima nakon njegova vremena. Ovog puta u režiji je profesorice Mire Muhoberac.

Najveća inovativnost i izazov u ovoj predstavi u trajanju od dva i pol sata jest činjenica da će šestero Pometnika odglumiti čak trideset osoba, a devet studenata će izvesti tekst Negromanata Dugog Nosa. Na početku i završetku izvode se monolozi iz svih dramskih tekstova našeg velikog književnika kao sastavni dio predstave.

Čini se da nema prikladnijeg načina za proslaviti 1700 godina dubrovačkog svetog Vlaha dok cijeli svijet slavi Williama Shakespearea. Uživajte u crnim figurama, mističnim, kazališnim i iluzijskim animatorima u renesansnim kostimima. Divite se Pometnicima i Negromantima koji se istovremeno nalaze u položaju ega i alter ega, Dubrovnika i Rima te mnogostrukih identiteta.

FOTO: KAZALIŠTE GAVELLA