LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Društvena odgovornost

INA donirala po 800 000 kuna kulturnim institucijama oštećenima u potresu

– Potporom najvišoj hrvatskoj znanstvenoj i umjetničkoj ustanovi INA je kao jedna od povijesno vodećih tvrtki u Hrvatskoj opet iskazala svoju društvenu odgovornost pruživši inspirativan primjer solidarnosti i prijateljstva.  – rekao je predsjednik HAZU-a.

– Potporom najvišoj hrvatskoj znanstvenoj i umjetničkoj ustanovi INA je kao jedna od povijesno vodećih tvrtki u Hrvatskoj opet iskazala svoju društvenu odgovornost pruživši inspirativan primjer solidarnosti i prijateljstva.  – rekao je predsjednik HAZU-a.

Svojim svakodnevnim poslovanjem i društveno odgovornim ponašanjem INA nastavlja biti partner i oslonac zajednici. Svjesna teške situacije u kojoj se našla povijesna jezgra grada Zagreba nakon razornog potresa, odlučila je donirati po 800 000 kn Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti, Muzeju za umjetnost i obrt i Arheološkom muzeju u Zagrebu, te na taj način olakšati razdoblje neizvjesnosti i nesigurnosti u kojem su se ove institucije našle.

– U ime svih članova Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i svoje osobno želim iskreno zahvaliti na velikodušnoj donaciji koju ste nam uputili, a koja nam je u ovim teškim trenucima stvarno potrebna. Potporom najvišoj hrvatskoj znanstvenoj i umjetničkoj ustanovi INA je kao jedna od povijesno vodećih tvrtki u Hrvatskoj opet iskazala svoju društvenu odgovornost pruživši inspirativan primjer solidarnosti i prijateljstva. Neizmjerno cijenimo vašu vrijednu i brzu pomoć koja će biti od neprocjenjivog značaja pri obnovi Akademijinih dobara. – rekao je akademik Velimir Neidhardt, predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u čijem vlasništvu su oštećene zgrade koje se nalaze u povijesnom zaštićenom dijelu grada.

Miroslav Gašparović, ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt koji je uslijed teških oštećenja zatvoren za javnost, izjavio je:

– U svoje ime i u ime svih djelatnika MUO-a, i uvjeren sam, cjelokupne kulturne javnosti, izražavam veliku zahvalnost INA-i na vrijednoj donaciji koja će nam biti poticaj da, usprkos svim nedaćama, što prije osposobimo muzejsku zgradu za posjetitelje i nastavimo s programima važnima za očuvanje kulturnog identiteta svih nas. Hvala INA-i što je prepoznala naš trud i viziju u nastojanjima da vratimo sjaj jednoj od najstarijih temeljnih nacionalnih kulturnih institucija u Hrvatskoj, Muzeju za umjetnost i obrt.

Predsjednik Uprave INA-e Sándor Fasimon poručio je:

– Naftna i plinska industrija pogođena je krizom, koja ne zaobilazi ni INA-u. Prilagođavamo naše poslovanje i primorani smo revidirati naše investicijske planove, no čak i u takvoj situaciji, u INA-i i cijeloj MOL Grupi svjesni smo potrebe ulaganja u kvalitetu života društva u kojem živimo i radimo. Stanovnici Zagreba, kao i brojne institucije u zaštićenoj povijesnoj jezgri koje su stradale u potresu, susreću se s teškim okolnostima. Naša je dužnost pomoći, jer ovo je trenutak kada pokazujemo da smo zajedno jači od elementarne nepogode. INA je na tom putu već godinama i kontinuirano pruža potporu znanstvenim, kulturnim i umjetničkim insitutcijama, a to ćemo nastaviti činiti i dalje.

FOTO: VEDRAN BENOVIĆ / MUO