LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
SUFINANCIRANJE MLADIH UMEJTNIKA

Imaš super kratkometražni film, ali ti fali mali poguranac? Ovo je natječaj koji trebaš pogledati

Putem ovog natječaja Izvan fokusa će osigurati troškove potrebne za realizaciju snimanja za minimalno jedan film, točnije kratkometražni igrani film, u iznosu od 700 EUR  do maksimalno 1.500 EUR.

Putem ovog natječaja Izvan fokusa će osigurati troškove potrebne za realizaciju snimanja za minimalno jedan film, točnije kratkometražni igrani film, u iznosu od 700 EUR  do maksimalno 1.500 EUR.

Produkcijska kuća Izvan fokusa poziva studente preddiplomskih i diplomskih studija umjetničkih akademija i fakulteta diljem Hrvatske da prijave svoje kratkometražne igrane filmove (završne i diplomske) na natječaj za sufinanciranje Filmske kovanice. U potrazi za zanimljivim režijskim konceptima kao i inovativno ispričanim pričama, Izvan fokusa kreće u potragu za filmovima mladenačkog autorskog pečata, svih žanrova i tematika.

 

Natječaj je dio donacijskog programa čiji je cilj sufinanciranje raznih aktivnosti mladih umjetnika, stipendiranje njihova školovanja, poticanje i razvoj kreativnosti kroz razne edukativne programe kao i pružanje potpore za organizaciju umjetničkih manifestacija. 


Želja je potaknuti studente na stvaralaštvo i pomoći realizirati studentske vizije kojima često nedostaje financijska podrška. Putem ovog natječaja Izvan fokusa će osigurati troškove potrebne za realizaciju snimanja za minimalno jedan film, točnije kratkometražni igrani film, u iznosu od 700 EUR do maksimalno 1.500 EUR. Na ovaj način želi se obogatiti skromne studentske budžete, ali i pružiti produkcijsku i savjetodavnu podršku projektima koji ostvare sufinanciranje. Izvan fokusa će također sufinancirati prijave na inozemne i domaće festivale za 2 filma u ukupnom iznosu od 300 EUR (svaki film po 150 eura).

Produkcija filma
 

Rok za prijavu na natječaj je 19. ožujka 2023. u ponoć, a obvezna dokumentacija koja se putem e-maila šalje je:

  1. Potvrda o redovitom studiranju na umjetničkoj akademiji ili fakultetu i potvrda da matični fakultet sufinancira završni/diplomski film
  2. Sinopsis filma (kartica teksta)
  3. Režijska koncepcija/moodboard (dvije kartice teksta)
  4. Biografija i filmografija studenata (moguće do dva studenta po projektu: redatelj i producent)
  5. Popis produkcijskih potreba/zahtjevnosti

Projekti (dokumentacija) predaju se na e-mail adresu info@izvanfokusa.hr do 19. ožujka 2023. u ponoć, a potrebno je e-e-mail nasloviti:

 

Prijava za Kovanice/proizvodnja_(naziv filma)_fakultet_ime redatelja

 

Stručni će žiri na temelju pristiglih prijava odabrati projekte koji će ući u uži krug. Za sve odabrane projekte bit će organizirana finalna pitching-prezentacija projekta 30. ožujka u prostorima produkcijske kuće u Brozovoj 8a. Svaki projekt predstavit će redateljsko-producentski tim kroz 6 minuta za prezentaciju, a 4 minute za pitanja. 

Distribucija filma
 

Student mora predati sljedeće dokumente (produkcijski paket):

  1. Potvrdu o redovitom studiranju na umjetničkoj akademiji ili fakultetu
  2. Sinopsis filma (kartica teksta)
  3. Pismo namjere redatelja/cover letter (maks. 2 kartice teksta)
  4. Biografija i filmografija studenata (moguće do dva studenta po projektu: redatelj i producent)
  5. Teaser i stilovi iz filma
  6. Plan distribucije i popis festivala

Student šalje svoj produkcijski paket na mail adresu: info@izvanfokusa.hr do 23. ožujka 2023. u ponoć, a potrebno je mail nasloviti:

Prijava za Kovanice/distribucija_(naziv filma)_fakultet_ime redatelja

 

Rezultati će biti objavljeni na web stranici Izvan fokusa do 5. travnja 2023.

 

 

FOTO: UNSPLASH