LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nastup sveučilišnih zborova

III. Sveučilišni božićni koncert na sv. Duhu oduševio publiku

Program koji su priredili zborovi Sveučilišta u Zagrebu i njihovi gosti, glazbom i glazbenom umjetnošću naglasili su europske, civilizacijske i kulturne vrijednosti.

Program koji su priredili zborovi Sveučilišta u Zagrebu i njihovi gosti, glazbom i glazbenom umjetnošću naglasili su europske, civilizacijske i kulturne vrijednosti.

U crkvi sv. Antuna na sv. Duhu 16. prosinca 2018. u 20 sati održan je III. Sveučilišni božićni koncert u kojem su sudjelovali brojni studenti koji su dio sveučilišnih zborova. Izveli su sadržajan i zanimljiv program koji je uključivao narodne adventske i božićne napjeve iz naših krajeva, izvedbe brojnih djela najvećih skladatelja te duhovnu glazbu Afrike kojom je publika ostala oduševljena.

Prije početka koncerta gledateljima se obratio glavni koordinator programa Universitas cantat, kojim se naglašavaju europske, civilizacijske i kulturne vrijednosti, maestro Josip degl'Ivelli te rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras koji je istaknuo proslavu 350. godišnjice Sveučilišta u Zagrebu.

Sveučilišni zborovi koji su nastupili jesu:

  1. Akademski zbor Vladimir Prelog Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije
  2. Pjevački zbor Učiteljskog fakulteta Zagrebu, Odsjek Petrinja Magistri Petrinienses
  3. Mješoviti zbor Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Cantus naturae.

Uz navedene zborove nastupili su i posebni gosti koncerta – ansambl Collegium pro musica sacra, koji je izveo skladbu Ivana Leopolda Šebelića – misu Sacrum omnium Sanctorum Leopoldium koja potječe iz 17. stoljeća. Na završetku koncerta gledateljima se obratio fra Tomislav Glavnik, OFMConv. te izrazio zahvalnost u ime organizatora na već trećem susretu i koncertu sveučilišne zajednice na sv. Duhu.

FOTO: PIXABAY