LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Objava natječaja

Hrvatski umjetnici mogu prijaviti svoje radove za četvrto hrvatsko triennale keramike

Izložba keramičkih umjetničkih djela bit će postavljena u Rijeci. Na izložbi će biti izloženi radovi hrvatskih umjetnika i grupa.

Izložba keramičkih umjetničkih djela bit će postavljena u Rijeci. Na izložbi će biti izloženi radovi hrvatskih umjetnika i grupa.

Likovni art dizajn centar Ladica objavio je natječaj za četvrto hrvatsko triennale keramike. Prijaviti se mogu svi hrvatski umjetnici ili grupe bez obzira na članstvo u umjetničkim udrugama te je svaki kandidat dužan prijaviti tri rada ili jednu grupu radova nastalih nakon prosinca 2013.

Radovi ne smiju biti veći od 90 cm ni težiti više od 20 kg. Prostorno smiju zauzimati najviše 2 četvorna metra ili 500 litara. Ukupna masa može biti najviše 50 kg, pojedini dijelovi rada mogu imati do 10 kg. Rok je za predaju prijava 10. lipnja 2017.

Radove za izložbu odabrat će žiri sastavljen od pet članova iz Europe, pet s drugih kontinenata i deset iz Hrvatske, od kojih su najmanje tri članovi Međunarodne akademije za keramiku u Ženevi.

Nagrade su zlatna plaketa i Grand Prix u iznosu od 5 tisuća kuna, 3 srebrne plakete i nagrade u iznosu od 2 tisuće kuna, očitovanja izvrsnosti (broj ovisi o žiriju), diplome o sudjelovanju.

Izložbu prati katalog na hrvatskom, engleskom, španjolskom i talijanskom jeziku, a bit će postavljena u Rijeci u rujnu 2017. Dodatne informacije potražite na poveznici.

FOTO: FLICKR