LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izvedbe u Zajcu

Hit cabaret „Joj, Hrvati!” otvara nedjeljni ciklus komedija

– Kako je izgledao dolazak Hrvata, što će se dogoditi s Hrvatima za 250 godina? Odgovor ćete pronaći u ovom šaljivom cabaretu koji vodi publiku na neočekivano putovanje u hrvatsku budućnost evocirajući hrvatsku prošlost. – poručuju iz Zajca.

– Kako je izgledao dolazak Hrvata, što će se dogoditi s Hrvatima za 250 godina? Odgovor ćete pronaći u ovom šaljivom cabaretu koji vodi publiku na neočekivano putovanje u hrvatsku budućnost evocirajući hrvatsku prošlost. – poručuju iz Zajca.

Riječko Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca u suradnji s kazalištem Luda kuća iz Zagreba pokreće novi programski ciklus za sve ljubitelje komedije i smijeha pod nazivom HA HA HNK! – Hit komedije nedjeljom u Zajcu.

Program ove nedjelje, 18. listopada, u 19:00 otvara predstava Joj, Hrvati! autora i redatelja Ivana Đuričića. Riječ je o hit cabaretu o hrvatskoj povijesti i budućnosti.

– Kako je izgledao dolazak Hrvata, kako je protekao susret gradonačelnika i Nikole Tesle, kako je Zajc pisao operu Nikola Šubić Zrinjski, ima li istine u uzrečici da je povijest učiteljica života te što će se dogoditi s Hrvatima za 250 godina? Odgovor ćete pronaći u ovom šaljivom cabaretu koji na zabavan i duhovit način vodi publiku na neočekivano putovanje u hrvatsku budućnost evocirajući hrvatsku prošlost. – poručuju iz Zajca.

Predstavu izvode Ivan Đuričić, Judita Franković Brdar, Peđa Gvozdić, Tana Mažuranić i Paola Slavica. 

– Urnebesni cabaret Joj, Hrvati! prati događaje iz hrvatske prošlosti od stoljeća sedmog do specifične točke u budućnosti, ali obrađene tako da više govore o nama danas nego o samim povijesnim trenucima iz kojih su izvađeni. Takvo igranje s poviješću publiku nasmijava, ali istovremeno potiče na refleksiju o tome gdje smo kao društvo u razvoju, kakvi smo i kakvi bismo željeli biti. Autori se stereotipima igraju do kraja u sadržaju i formi, pa tako publika u ovom cabaretu dobiva sve ono što Hrvati najviše vole – glazbu, prelijepe pripadnice ljepšeg spola i evociranje slavne hrvatske prošlosti u kojoj susreće prve Hrvate Muhla i Bugu, Matiju Gupca, Ivana pl. Zajca, Nikolu Teslu, prvog hrvatskog predsjednika i niz drugih poznatih likova. Žanrovski šarena glazba Marija Mirkovića, bogati kostimi Elvire Ulip, vješta i efektna koreografija Ide Jolić i kreativno oblikovanje rasvjete Sandra Petrića nadopunili su tekst i režiju Ivana Đuričića u pitku i zabavnu predstavu koja nas nasmijava, ali i pomiče perspektivu pogleda na svakodnevne društvene teme kao i hrvatski mentalitet u cjelini. Uz lude songove i sve ostalo što cabaret zahtijeva, uputite se na putovanje od stoljeća sedmog do daleke budućnosti. Joj, Hrvati! Ležerno, duhovito i poučno strahovito! – dodaju iz Zajca u službenom priopćenju.

Riječani će u sklopu ovoga ciklusa tijekom iduća tri mjeseca moći vidjeti i sljedeće uspješnice Lude kućeNišta ljubav, samo seks, Potpuni stranci, Samo preko njega mrtvog.

Luda kuća nezavisno je kazalište koje su osnovali Rene Bitorajac i Branko Đurić Đuro. U kratkom periodu postalo je konkurentno, priznato te ga je publika iznimno prihvatila. Za njegove se predstave kako u Zagrebu, tako i na gostovanjima uvijek traži karta više.

FOTO: PR FOTO