LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Teatar &TD

Gubi li se pamćenje nepovratno u prijenosu - saznajte u predstavi "Prvi put kad sam ti vidjela lice"

– Predstavom u &TD-u htjeli smo promijeniti smjer te se odmaknuti od već iskušanih formi, napraviti nešto intimnije, više usmjereno k temeljnim ljudskim odnosima – ističe Olja Lozica.

– Predstavom u &TD-u htjeli smo promijeniti smjer te se odmaknuti od već iskušanih formi, napraviti nešto intimnije, više usmjereno k temeljnim ljudskim odnosima – ističe Olja Lozica.

Izvedbe nove predstave Prvi put kad sam ti vidjela lice redateljice Olje Lozice možete pogledati 14., 15. i 16. travnja u dvorani SEK Teatra &TD. Početak je u 20 sati.

Olja Lozica ovog puta kao autorica zadaje tek idejnu strukturu u kojoj jedna starija žena uz pomoć mlađeg muškarca rekonstruira svoj život, a tekst predstave oblikuje iz glumačkih improvizacija Olivere Baljak i Gorana Guksića.

S Oliverom Baljak izvrsno smo surađivali u Rijeci, na predstavi "Vincent", a Goran Guksić sjajan je mladi glumac za kojeg smo znali da će se dobro uklopiti u proces. Važno je spomenuti da je tekst predstave zapravo njihovo autorsko djelo, materijal nastao u njihovim glumačkim improvizacijama, što pokazuje da su se odlično snašli u radu na ovoj predstavi – naglasila je redateljica.

FOTO: Teatar &TD
 
Dok Tamara (Olivera Baljak) pokušava otrgnuti zaboravu ključne trenutke sjećanja, trudi se u potpunosti ne izgubiti davno izblijedjeli odnos s čovjekom kojeg je voljela i koji je volio nju. Suočena s posljedicama galopirajuće degenerativne bolesti njezina se prošlost sve bešavnije stapa sa sadašnjim trenutkom, tvoreći začudni amalgam života koji je prošao i onaj koji nikad neće ni doći. Život umrlih je u pamćenju živih; je li to pamćenje prenosivo poput podataka na kompjuterskim diskovima, ili se nepovratno gubi u prijenosu?
 

 Predstavom u &TD-u htjeli smo promijeniti smjer te se odmaknuti od već iskušanih formi, napraviti nešto intimnije, više usmjereno k temeljnim ljudskim odnosima. "Prvi put kad sam ti vidjela lice"  zbilja je komoran projekt dva glumca, Maria Leke kao scenografa i kostimografa, Matka Botića kao dramaturga. Lijepo je za promjenu raditi u manjoj grupi, gdje se pažnja može posvetiti svakom detalju  zaključila je Lozica.

Više na informacija možete pronaći na mrežnoj stranici Teatra&TD i Facebook stranici.

FOTO: TEATAR &TD