LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Mnoštvo noviteta u glazbi

Glazbena 2017. ispunjena novim izdanjima i koncertima

U novoj se godini zaista možemo veseliti novim glazbenim izdanjima – od novih albuma pop zvijezda, repera, do rockera, svi ljubitelji glazbe bit će oduševljeni, a i koncertna ponuda jednako je kvalitetna.

U novoj se godini zaista možemo veseliti novim glazbenim izdanjima – od novih albuma pop zvijezda, repera, do rockera, svi ljubitelji glazbe bit će oduševljeni, a i koncertna ponuda jednako je kvalitetna.

Već je i po dosadašnjim najavama poprilično jasno da svi glazboljupci mogu zadovoljno trljati dlanove zbog glazbenih izdanja koja nas očekuju u 2017. godini. Naći će se za svakoga ponešto – novi albumi megapopularnih pop zvijezda, nekih starih rock favorita, a već je potvrđeno i da će neka zvučna imena nastupati na domaćim festivalima.

Jedan od izvođača čiji se novi album zaista najželjnije iščekuje zacijelo je Ed Sheeran. Nakon debitantskog albuma + s narančastim omotom i x iz 2014. sa zelenim, Sheeran je na Twitteru objavio plavi kvadrat, što je protumačeno kao poruka da se već kuha novi album koji će vjerojatno nositi ime ili ÷. Jednako se nestrpljivo iščekuje i novi album novozelandske senzacije Lorde, od čijeg su izvrsnog debija Pure Heroine prošle već četiri godine Iako Lorde već neko vrijeme objavljuje novi materijal, nije poznat ni datum izlaska ni ime novog albuma.

Slična je situacija i s Katy Perry i Avril Lavigne – zasad je poznato samo da rade na novim pjesmama. S druge strane, gotovo je sigurno da bi novi album audiovizualnog spektakla Gorillaz trebao ugledati svjetlo dana u srpnju – Damon Albarn izjavio je da uživa u novom albumu. Poslastica ima i za one više rockerski orijentirane. Ove bi godine trebao izaći i novi album Pearl Jama, njihov jedanaesti u karijeri, a nakon 19 godina album, imena Damage and Joy, izdaju i škotski noiseri The Jesus and Mary Chain.

I Irska priprema štošta – osim što rade na nasljedniku Songs of Innocence, moguće je da će U2 iznenaditi obožavatelje i ponovnim reizdanjem svojeg kultnog albuma The Joshua Tree iz 1987. Novi povratnički materijal očekuje se i od Depeche Modea te funk veterana Chic. Ljubitelje rapa mogla bi obradovati Iggy Azalea. Njezin je drugi album Digital Distortion trebao izaći lani, no australska zvijezda odgodila je objavljivanje zbog razvrgnutih zaruka. Kanadski reper Drake trebao bi objaviti novu glazbu, plejlistu More Life. Šuška se da bi novi materijal mogli predstaviti i Jay Z te Nicki Minaj.

Čeka nas i bogata koncertna sezona. U prvoj polovici godine očekuje nas keltska punk zabava s Dropkick Murphys, čiji novi album 11 Short Stories of Pain & Glory izlazi 6. siječnja. Simpatični američki glazbenici razgalit će 7. veljače publiku u Tvornici kulture.

Na istoj lokaciji 9. ožujka očekuje nas gostovanje velike soul pjevačice Macy Gray koja će predstaviti svoj lanjski album Stripped. U velikoj dvorani Doma sportova 7. travnja na pozornicu se penje Parov Stelar. U Domu sportova 26. lipnja nastupit će i Prophets of Rage, rap rock supergrupa sastavljena od članova Rage Against the Machine, Public Enemy i Cypress Hill.

Organizatori festivala također su već objavili datume održavanja. Dvanaesti InMusic održat će se od 19. do 21. lipnja, a već je poznato da će Zagreb posjetiti jedan od najboljih bendova danas Arcade Fire, alternativni rockeri Alt-J, Michael Kiwanuka koji je oduševio prošlogodišnjim albumom Love & Hate i regionalni div koji polako izlazi i na šire tržište – Repetitor.

INmusic 2017, FOTO: Facebook

Četvrto primoštensko Superuho održat će se od 7. do 9. kolovoza. Boje sve jače festivalske scene u Istri brane Outlook i Dimensions festivali. Deseti Outlook održat će se od 6. do 10. rujna, a šesti Dimensions, meka za sve ljubitelje elektroničke glazbe, bit će otvoren 30. kolovoza, a festival na tvrđavi Punta Christo kraj Pule trajat će od 31. kolovoza do 3. rujna.

Vidi se, dakle, da ova godina svima koji vole glazbu donosi velik broj razloga za zadovoljstvo i zaista poziva da se sve glazbene novosti budno prate.

FOTO: PINTEREST