LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Fotografija

Fotografkinja Maja Prgomet: Izložba „One nisu stale” dala je nadu drugim ženama

S Josipom Škiljom fotografkinja je pričala o 110 godina starom fotoklubu i drugim projektima.

S Josipom Škiljom fotografkinja je pričala o 110 godina starom fotoklubu i drugim projektima.

Maja Prgomet, fotografkinja i predsjednica Fotokluba Split, bila je gošća u 31. epizodi podcasta U Zoni. S Josipom Škiljom pričala je o 110 godina starom fotoklubu, izložbi One nisu stale i drugim projektima.

Otkrila je i hoće li se ponovno održati festival fotografije Split format te ponudila savjet s kojom opremom napraviti prve fotografske korake.

– Izložba je dala nadu drugim ženama. – istaknula je Maja emotivno pričajući o izložbi koju je realizirala u suradnji s udrugom Caspera u sklopu kampanje osvještavanja društva o životu žene s karcinomom.

Govoreći o drugim projektima, nezaobilazan je bio razgovor o izložbi fotografija mladih autora splitska.tiramola. Otkrivajući kako joj je hobi pretvoren u posao omogućio posebna iskustva, objasnila je i da projekt Help-portrait vidi kao način da se fotoklub oduži građanima. Na samom početku razgovora osvrnula se na financijske izazove fotokluba, program i interes publike u doba pandemije te mogućnost da u Splitu gostuju izložbe svjetskih fotografskih imena. Objasnila je i zašto voli fotografiju te zašto posebno uživa u snimanju ragbija.

Sve epizode podcasta dostupne su na YouTube kanalu podcasta U Zoni te na audioplatformama Spotify i Podbean. Realizacija podcasta sufinancirana je sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, Grada Splita i programa Europske unije Erasmus+.
FOTO: PRESS