LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Festival mediteranskog filma Split

FMFS „baca Ješku“: najboljemu hrvatskom kratkom filmu 10 tisuća kuna

Uvjet je za sudjelovanje u natjecateljskim programima da radovi dolaze iz mediteranskih zemalja, bilo da je riječ o igranim, dokumentarnim, animiranim ili eksperimentalnim filmovima.

Uvjet je za sudjelovanje u natjecateljskim programima da radovi dolaze iz mediteranskih zemalja, bilo da je riječ o igranim, dokumentarnim, animiranim ili eksperimentalnim filmovima.

Deseto izdanje Festivala mediteranskog filma Split održat će se od 8. do 17. lipnja 2017. godine, a tim povodom točno šest mjeseci uoči početka ove jubilarne kulturne manifestacije raspisan je poziv za prijavu filmova.

– FMFS je izuzetno ponosan što smo kroz godine stvorili navijačku atmosferu na programu hrvatskih kratkih filmova 'Ješke', a autorima premijere na Bačvicama pred punim gledalištem u glavnome terminu daju posebno zadovoljstvo. Za deseti festival pobjedniku Ješki osigurat ćemo nagradu od 10 tisuća kuna, čime će ovaj program postati još zanimljiviji. Nadamo se da će ova informacija mnoge autore ubrzati da dovrše svoje filmove, prijave ih i da premijere imaju upravo u ljetnom kinu Bačvice – rekao je Alen Munitić, direktor Festivala mediteranskog filma Split.

Uvjet je za sudjelovanje u natjecateljskim programima da radovi dolaze iz mediteranskih zemalja, bilo da je riječ o igranim, dokumentarnim, animiranim ili eksperimentalnim filmovima. Oni mogu biti prikazani u dugometražnome programu, Ješkama koji prikazuje hrvatske kratke filmove, međunarodnome kratkometražnom programu, a od idućega izdanja festivala uvodi se i natjecateljski program hrvatskih srednjometražnih filmova u trajanju od 30 do 50 minuta.

Poziv za prijavu filmova raspisan je do 2. travnja 2017. godine, a sve dodatne informacije, pravilnik i prijavnica dostupni su na službenoj stranici festivala.