LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Klub mladih KLOOZ u Zadru

Finale Knjiške posvuduše u KLOOZ-u

KLOOZ organizira završnu književnu večer, a gosti su dvoje aktivnih članova udruge ZaPis - Lada Vukić i Mario Padelin!

KLOOZ organizira završnu književnu večer, a gosti su dvoje aktivnih članova udruge ZaPis - Lada Vukić i Mario Padelin!

U petak, 27. lipnja u 19:00 sati, Klub mladih KLOOZ organizira završnu književnu večer u sklopu manifestacije "Knjiška posvuduša".

Cilj manifestacije bio je potaknuti mlade na posjećivanje književnih večeri i afirmacija zadarskih pisca i pjesnika. Poslijedni gosti koji će podijeliti svoj književni opus s mladima su dvoje aktivnih članove udruge zadarskih pisaca ZaPis, to su Lada Vukić i Mario Padelin

I ove večeri posjetitelji će moći zaigrati nagradnu igru i osvojiti roman Jorgea Bucayja ''Ispričat ću ti priču'' izdavače kuće Fraktura. Na kraju će se proglasiti najvjerniji posjetitelj ili posjetiteljica koja će osvojiti titulu Knjiške posvuduše i unikatni kipić ručne izrade.

Tko su gosti?

Lada Vukić je aktivna članica Udruge ZaPis od 2012 godine Uglavnom piše kratke priče, osvojila je nekoliko vrijednih nagrada (Ulaznica 2011., Pričigin 2012., Pitschwise 2012.), a priče su joj objavljene i na mnogim portalima te jedna i na književnom natječaju za Večernji list 2013. godine Neke su se našle i u zajedničkim zbirkama kao ''Sušičke kronike'', ''Pitchwise'' te ''Priče iz stare knjižnice''. Pohađala je Ljetnu školu u organizaciji Cekapea u Staroj sušici 2011. godine gdje se po prvi put ozbiljno uhvatila u koštac s pisanjem. Trenutno priprema zbirku bajki za djecu.

Mario Padelin je jedan od suosnivača Udruge ZaPis i dugogodišnji kolumnist Zadarskoga lista. Svoj prvi književni uradak objavio je u prvoj zbirci udruge ZaPis 'Samo ti pričaj'. Također je i autor  fotografije na omotu istoimene zbirke. Fotografija je specifična jer se na njoj upravo sprema pokositi polje kelja svog zapisovskog kolege Igora Eškinje. 

Sa svojom nekadašnjim grupom "Zločesti reaktor" snimio je jedan nosač zvuka, a zapažen je kao autor poznatih dječjih pjesama zbog kojih je dobio mnoge nagrade. Trenutno su mu u pripremi mala zbirka pjesama i opsežna i velika knjiga novinskih tekstova. Pokrenuo je "Sebični div art projekt" u kojem želi spojiti svoju poeziju, muziku, filmove i fotografije.