LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Top 10

Filmovi na koje (navodno) i muškarci plaču

Je li to istina recite nam vi u komentarima na Facebooku, jer žarko želimo znati!

Je li to istina recite nam vi u komentarima na Facebooku, jer žarko želimo znati!

Ženama je potrebna dirljiva priča, povezanost s glavnim likom, snažna istina ili naprosto PMS da ponekad puste suzu.

Zadnji film koji nas je oborio je definitivno bio Krive su zvijezde, a pomislili smo jesu li i muškarci ostali ravnodušni.

Srećom, ekipa s Reddita je sastavila navodnu listu filmova koja i kod ''jačega'' spola izaziva curenje tekućine iz očiju.

Je li to istina recite nam vi u komentarima na Facebooku, jer žarko želimo znati!

Marley i ja (Marley and me, 2008)

Marley and me
 
Marley and me, FOTO: IMDb
 
 

Čak ako nikad u životu niste imali psa, ovaj film će vas dirnuti. A ako volite životinje, onda ćete se rasplakati. U ovom filmu, suprug kupuje supruzi energičnog i nestašnog psića zvanog Marley. Ime dobija po legendarnom reggae kralju Bobu Marlyju. Pas ubrzo odrasta i izaziva nevolje svojim budalaštinama te to sve povezuje mladu obitelj s psom tako da on postaje neizostavan dio obitelji. Međutim, život je nepredvidiv i smrt je neizbježna pa je tako i Marley uginuo.

Priča o igračkama (Toy Story 3, 2010)

Toy Story 3
 
Toy Story 3, FOTO: IMDb
 
 

Izvorna ,,Priča o igračkama'' je komedija, ali je prožet temom odrastanja i odbacivanja igračaka koje su zapravo u centru zbivanja ove trilogije. U svakom dijelu je prisutan Andy koji je sve manje i manje vezan uz igračke koje su mu nekad bile omiljene. Treći dio je možda najemotivniji jer se u njemu igračke zauvijek rastaju sa svojim dugogodišnjim vlasnikom.

Željezni div (The Iron Giant, 1999)

The Iron Giant
 
The Iron Giant, FOTO: IMDb
 
 

Željezni div je podcijenjeni animirani film u režiji Brada Birda, koji je napisao i režirao Izbavitelje i Ratatouille. U ovom filmu robot zvani Div pada iz svemira i sprijatelji se s dječakom. Na kraju, vojska stiže i pokušava uništiti Diva, ali on se žrtvuje tako da spasi ljude. Iako u filmu postoji mnogo smiješnih situacija, tematika je većinom ozbiljna.

Društvo mrtvih pjesnika (Dead Poets Society, 1989)

Dead Poets Society
 
Dead Poets Society, FOTO: IMDb
 
 

Dečki su svakako emotivni kad se ovaj film spomene, a nedavna smrt Robina Williamsa to još otežava. Priča prati grupu studenata privatne škole koja postaju inspirirana ekscentičnim profesorom engleskog jezika za kojeg bi voljeli da je cijelo odrastanje bio s njima. Ova tužna i poučna drama izaziva emocije kod publike, a njima se nije uspjela suprostaviti ni jača populacija.

Zelena milja (The Green Mile, 1999)

The Green Mile
 
The Green Mile, FOTO: IMDb
 
 

Riječ je o ekranizaciji romana Stephena Kinga u kojoj Tom Hanks glumi zatvorskog čuvara Paula Edgecomba koji radi na odjelu nazvanom ''Zelena milja'' gdje se čuvaju osuđenici na smrt.. Ogromni crnac John Coffey, koji posjeduje iscjeliteljske moći, a ponaša se kao mali dječak, osuđen je na smrt. Edgecomb i ostali čuvari su uvjereni u njegovu nevinost, ali mu ne mogu pomoći. Film “Zelena milja” smatra se modernim prepričavanjem života Isusa Krista, jer njegov glavni junak ne samo da s Kristom dijeli iste inicijale (John Coffey – Jesus Christ) i sudbinu nevino optuženog, već i požrtvovnost, ljubav prema ljudima, sposobnost liječenja i uskrsnuća

Kralj lavova (The Lion King, 1994)

The Lion King
 
The Lion King, FOTO: IMDb
 
 

Kralj lavova je jedan od onih filmova na koji se vjerojatno svaki frajer rasplače bez obzira koji put ga gledao. Ne morate biti ljubitelji lavova da bi vas ovaj film dirnuo. Vjerojatno najtužnija scena cijelog filma je kad Simba nađe tatu Mufasu nakon stampeda kako leži mrtav.

Hrabro srce (Braveheart, 1995)

Braveheart
 
Braveheart, FOTO: IMDb
 
 

Priču o legendarnom Williamu Wallaceu na film je pretočio slavni Mel Gibson i tako snimio jedan od najboljih filmova svoje karijere. Vještom kontrolom epske priče te lakim ocrtavanjem tadašnje društveno-političke scene u Škotskoj, Gibson je snimio film koji će vas zabaviti u moru spektakularnih ratnih scena, ali i podsjetiti kako je sloboda najvrijedniji dar čovječanstvu.

Schindlerova lista (Schindler's List, 1993)

Schindlers  List
 
Schindlers List, FOTO: IMDb
 
 

Iako postoji mnogo filmova na temu holokausta, Schindlerova lista je zasigurno pri vrhu ljestvice.
Radnja filma govori o Oskaru Schindleru, njemačkom biznismenu koji je spasio živote više od tisuću uglavnom poljskih Židova tijekom holokausta omogućivši im da rade u njegovim tvornicama.
Čak i ako ste uspjeli pogledati cijeli film bez ijedne suze, kraj će vas zasigurno slomiti.

50/50 (50/50, 2011)

50/50
 
50/50, FOTO: IMDb
 
 

Priča prati Adama Lernera, radio novinara koji otkriva da boluje od raka i mora na liječenje. Adam se nada da će njegova djevojka biti uz njega, međutim oni prekidaju nakon što on sazna da ga vara. Ima podršku svoje majke i svog najboljeg prijatelja Kylea. Kayle uveseljava Adama i nagovara ga da koristi svoju tužnu priču kako bi zavodio žene. Na kraju filma, Adam odlazi na veoma rizičnu operaciju, uz podršku obitelji i prijatelja. Scenarij je napisao Will Reiser, na temelju vlastitih iskustava pri borbi sa ovom opakom bolešću.

U potrazi za srećom (The Pursuit of Happyness, 2006)

The Pursuit of Happyness
 
The Pursuit of Happyness, FOTO: IMDb
 
 

Inspirativna i potresna priča o čovjeku koji jednostavno ne odustaje, bez obzira na sve. Poslije pogrešne investicije, problemi Chrisa Gardnera (Will Smith) počinju. Žena ga napušta, a nakon nekog vremena postaje beskućnik i sa sinom spava u podzemnoj. Nije odustajao od svoje ideje u koju je investirao, i na kraju se stvari okreću u njegovu korist, zahvaljujući volji, trudu i radu, kao i neodustajanju u trenucima kada se nalazio na samom dnu. Ova uloga donela je Willu Smithu nominaciju za Oscara.

FOTO: WIKIPEDIA