LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Popis najupečatljivijih

Filmovi koji su obilježili 2017. godinu

Dok još traju praznici, vrijedi ih maksimalno iskoristiti. Ako vam se ne da ići van u hladnoću te biste radije ostali kod kuće u krevetu, donosimo vam listu filmova koji su obilježili ovu godinu. Možda se pronađe koji film koji niste gledali!

Dok još traju praznici, vrijedi ih maksimalno iskoristiti. Ako vam se ne da ići van u hladnoću te biste radije ostali kod kuće u krevetu, donosimo vam listu filmova koji su obilježili ovu godinu. Možda se pronađe koji film koji niste gledali!

Filmska industrija nas svake godine iznenadi filmovima na kojima marljivo radi više mjeseci. S napretkom tehnologije, filmovi su postali puno kvalitetniji jer CGI (Computer-generated Imagery) stručnjaci imaju veću slobodu u proizvodnji specijalnih efekata. Za 2017. godinu može se reći da je godina superheroja. Osim superheroja, izašli su i drugi filmovi koji su obilježili 2017. godinu, a u nastavku prilažemo 12 bitnijih filmova ove godine

Split

Split je film snimljen 2016. godine, no početak prikazivanja je bio u siječnju ove godine Glavni je glumac ovog filma James McAvoy koji je bio nominiran za najboljeg glumca za više prestižnih filmskih nagrada. McAvoy je odradio težak posao utjelovljavanja čovjeka koji ima 23 podvojene ličnosti. Film prati tri tinejdžerke koje se nađu na krivom mjestu u krivo vrijeme te njihov pokušaj bijega iz Kevinovog podruma prije no što se rodi 24. ličnost. Film je vrlo dinamičan te graniči između žanra horora i trilera. 

Izvor: YouTube

John Wick: Chapter 2

Za sve ljubitelje Johna Wicka i one koji će to tek postati, ove je godine izašao novi nastavak popularnog prvog dijela. U novom dijelu, Wick je prisiljen otići u Rim zbog krvne zakletve koju je dao bivšem suradniku. Kako to završi, pogledajte u filmu! 

Izvor: YouTube

A Cure for Wellness

Mladog Lockharta su iz očeve američke tvrtke poslali u švicarske Alpe kako bi posjetio wellness centar. Zaposlenici wellness centra su previše ljubazni prema Lockhartu, što mu je otpočetka sumnjivo. Kako dani prolaze i odlaze, Lockhart želi otići nazad kući u Ameriku, no svaki put kad poželi otići, dogodi mu se fizička nezgoda. Mladi Lockhart je počeo sumnjati u cijeli sistem rada wellness centra, a što se zapravo dogodilo najbolje saznajte sami gledajući film! 

Izvor: YouTube

Logan

Logan je jedan od mnogobrojnih nastavaka X-Men sage koji prati Wolverinea, mutanta na kojem su znanstvenici dodatno eksperimentirali te ga praktički učinili neuništivim. Radnja filma događa se u bližoj budućnosti gdje Logan (Wolverine) skrbi o moćnom Professoru X, Charlesu Xavieru. Tijekom jedne od njihovih avantura, Logan i Charles nailaze na malenu mutanticu koja će Loganu promijeniti život.

Izvor: YouTube

Wonder Woman

Dugo iščekivani film Wonder Woman napokon je izašao ove godine uz velika očekivanja gledatelja. Glavna protagonistica filma je Diana, mlada djevojka koja je odrasla na otoku okružena ostalim amazonskim ratnicama. Od malenih nogu Diana je pokazivala izuzetan borilački talent te se isticala od ostalih djevojaka na otoku. Nakon što na njihov otok slučajno sleti pilot Steve Trevor, Diana odluči poći za njegovim stopama u rat, kako bi dovela čovječanstvo u stanje mira.

Izvor: YouTube

Star Wars: The Last Jedi

Nedavno izašao, The Last Jedi je bio jedan od najiščekivanijih filmova godine. Film je drugi nastavak treće trilogije jednog od najpopularnijih filmova svih vremena, Star Warsa. Radnja prati Rey, naizgled običnu djevojku, koja pronalazi Lukea Skywalkera na izoliranom otoku. Rey želi naučiti kako upravljati Silom te zbog toga želi da ju Skywalker nauči svojim vještinama. U međuvremenu Kylo Ren bori se s vlastitom savješću u kojoj prevladava i Svijetla i Tamna Strana. The Last Jedi dobio je odlične kritike od strane kritičare, dok su s druge strane, fanovi podijeljeni u svojim stavovima prema filmu. Najbolje da procijenite sami! 

Izvor: YouTube
Wonder

Wonder je priča o posebnom dječaku Augustu Pullmanu koji od rođenja ima izobličeno lice. Rađen po istoimenoj knjiziWonder prati malenog Pullmana otkako je počeo ići u normalnu osnovnu školu. Do tada ga je majka podučavala kod kuće. Ovaj film je preporuka svima koji su željni vidjeti kako je život lijep usprkos nedećama koje vas mogu pogoditi. I obavezno – pripremite maramice!

Izvor: YouTube

La La Land

Na iznenađenje mnogih, La La Land je osvojio čak šest Oscara u različitim kategorijama. Film prati dvoje mladih ljudi, Sebastiana i Miju, koji zajedničkim snagama pronalaze svoje mjesto u svijetu. Kroz pjesmu i ples, gledatelji mogu iskusiti umjetnički pogled na život te iskrenu i čistu mladenačku ljubav. Glavne protagoniste utjelovljuju Ryan Gosling te Emma Stone uz koje je još zabavnije uživati u filmu.

Izvor: YouTube

Passengers

Na samom početku godine u kinima smo mogli uživati u znanstveno-fantastičnoj avanturi Jennifer Lawrence i Chrisa Pratta koji glume dvoje putnika na svemirskom brodu. Radnja se događa u budućnosti gdje su ljudi odlučili osnovati koloniju na novom planetu pogodnom za život. Svemirski brod je u potpunosti opremljen najpotrebnijim stvarima za život. 90 godina ranije Aurora i Jim se bude iz sna zbog kvara na jednoj od kupola u kojima su spavali. Kako su taj problem riješili, pogledajte u filmu!

Izvor: YouTube

Guardians of The Galaxy: Vol 2

Nakon tri godine drugi nastavak popularne sage došao je u kina s novom kazetom. Čuvari još uvijek pokušavaju spasiti galaksiju, no problemi nastaju kada Peter doznaje pravu istinu o svojim roditeljima. Uz izvrsnu glumačku postavu, nasmijat ćete se do suza! 

Izvor: YouTube

Spider-Man: Homecoming

Najnoviji nastavak Spider Mana drukčiji je od ostalih - velikim je dijelom napravljen po stripu. Peter Parker naizgled je običan srednjoškolac, no u slobodno se vrijeme bori protiv zločinaca u crvenom odijelu koje podsjeća na pauka. Parkeru sve teže postaje čuvati svoju tajnu te naposljetku u svoje avanture uključuje i najboljeg prijatelja. Uz pomoć Iron Mana, Parker uči mnoge stvari koje mu pomažu biti boljim Spider-Manom

Izvor: YouTube

Dunkirk

Film nominiran za tri Zlatna globusaDunkirk je priča o belgijskim vojnicima za vrijeme Drugog svjetskog rata koji su evakuirani tijekom jednog od mnogobrojnih njemačkih napada. 

Izvor: YouTube

FOTO: TUMBLR