LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sudjelovanje je besplatno

Europski dani arheologije: tri dana za otkrivanje arheologije diljem Hrvatske

U petak, 17. lipnja 2022. godine održat će se prvi Europski dani arheologije koje obilježava 17 institucija u cijeloj Hrvatskoj.

U petak, 17. lipnja 2022. godine održat će se prvi Europski dani arheologije koje obilježava 17 institucija u cijeloj Hrvatskoj.

Od 17. do 19. lipnja 2022. godine održat će se Europski dani arheologije u Hrvatskoj. Sedamnaest institucija udružilo se i ponudilo niz besplatnih sadržaja kako bi zainteresiranoj publici u ova tri dana približilo arheologiju. 

Sve znatiželjnike, zaljubljenike u povijest i arheologiju pozivamo na zajedničko obilježavanje Europskih dana arheologije od 17. do 19. lipnja. Očekuju vas stručna vodstva, arheološki lokaliteti, radionice, igraonice, arheološki kamp za djecu i mlade, predavanja, izložbe, predstavljanja knjiga, projekata i događanja, pub kviz, projekcije filmova, manifestacije i virtualne izložbe i virtualna stvarnost, poručuju organizatori.

Provjerite program, pregledajte virtualne sadržaje, organizirajte posjet ili izlet na vrijeme i pridružite nam se u muzejima, na fakultetima, arheološkom lokalitetima i manifestacijama! Na Europskim danima arheologije 2022. u Hrvatskoj sudjeluju Institut za arheologiju, Arheološki muzej Narona, Odsjek za arheologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Odjel za arheologiju Sveučilišta u Zadru, Gradski muzej Karlovac, Gradski muzej Križevci, Gradski muzej Virovitica, Gradski muzej Vukovar, Muzej grada Trogira, Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, Muzej vučedolske kulture, Zavičajni muzej Poreštine, Muzeji Hrvatskog zagorja – Dvor Veliki Tabor, Muzej krapinskih neandertalaca, Muzej seljačkih buna, Općina Kaptol i Arheološki muzej u Zagrebu kao glavni organizator za Hrvatsku.

Glavni organizatori Europskih dana arheologije, Francusko Ministarstvo kulture i Francuski nacionalni institut za preventivna istraživanja (Inrap) okuplja niz partnerskih institucija diljem cijele Europe kako bi na popularan i pristupačan način prezentirao arheologiju i podijelio nova arheološka saznanja s javnosti. Glavni organizator za Hrvatsku je Arheološki muzej u Zagrebu.

Službena mrežna stranica manifestacije, na kojoj je dostupan i program, nalazi se na poveznici. Sudjelovanje u svim događanjima je besplatno!
FOTO: UNSPLASH