LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nezavisna kultura i umjetnost

EduSplash polaznicima nudi četiri besplatna edukacijska programa

Edukacija o produkciji i organizaciji kulturnih događanja, edukacija o produkciji zvuka uživo, edukacija o osnovama fotografije te edukacija Ableton Lab ovogodišnji su programi EduSplash platforme. Prijave za sudjelovanje traju do 20. veljače.

Edukacija o produkciji i organizaciji kulturnih događanja, edukacija o produkciji zvuka uživo, edukacija o osnovama fotografije te edukacija Ableton Lab ovogodišnji su programi EduSplash platforme. Prijave za sudjelovanje traju do 20. veljače.

EduSplash – multimedijska platforma za edukaciju i razvoj poziva vas da se pridružite trećoj generaciji polaznika besplatnih edukacijskih programa. Održat će se od ožujka do svibnja u Društvenom centru Rojc u Puli. Cilj je da se, kroz osnove teorije s naglaskom na praktična iskustva na području audio-vizualnih umjetnosti i procesa stvaranja, provedbe i praćenja kulturnih događanja, uključe svi zainteresirani kreativni pojedinci u stvaranje platforme nove generacije profesionalnih radnika na području nezavisne kulture i umjetnosti.

Svaki edukacijski program uključuje teorijski i praktični dio. Teorijski dio obuhvaća predavanja stručnih predavača u DC Rojc (tijekom ožujka i travnja, dva puta tjedno u poslijepodnevnim/večernjim terminima), dok je za praktični dio (od svibnja) predviđena aktivna participacija polaznika uz mentorstvo, u provedbi i praćenju raznih kulturnih događanja na području Pule. Nakon uspješno završenog prvog dijela edukacije, zainteresirani polaznici mogu nastaviti usavršavati svoja znanja putem naprednijeg ciklusa LEVEL#2 (krajem godine), ali i predstavljati svoje uratke te stečena znanja i vještine javnosti.

EduSplash platforma ove godine donosi niz novosti o kojima možete pročitati više u pojedinačnim opisima svakog edukacijskog programa. Prijave traju do 20. veljače, a prijaviti se može ispunjavanjem prijavnice.

Edukacija o produkciji i organizaciji kulturnih događanja polaznicima pruža priliku da se u teoriji upoznaju s osnovnim pojmovima event menadžmenta, fazama planiranja aktivnosti, osnovama financijskog upravljanja i projektnog menadžmenta, metodama produkcije različitih događanja te osnovama marketinga (s naglaskom na promociju i odnose s javnošću). Novost ovogodišnje edukacije o produkciji i organizaciji je prilika da polaznici kroz praktični dio sudjeluju u realizaciji nekoliko kulturnih događanja.

Edukacija o produkciji zvuka uživo obuhvatit će teoriju i praksu ovog specifičnog zanata. Uz poseban naglasak na praksu i live mix, polaznicima će pružiti priliku da se upoznaju s osnovnim pojmovima zvuka, osnovama akustike i raznim uređajima koji se koriste u današnjoj industriji zvuka (zvučne kutije, kablovi, mikrofoni, pojačala, skretnice, audiokonzole, processing). Nadalje, obuhvatit će snimanje benda po kanalima, miks benda (miksanje po kanalima) i live miks (miksanje bendova uživo) te sudjelovanje u završnom snimanju live materijala. Osim navedenog, polaznici će prvi put u regiji dobiti priliku okušati se u miksanju bendova uživo te upotpuniti svoj portfolio ovim vrijednim iskustvom.

Edukacija o osnovama fotografije polaznike će upoznati s osnovama analogne i digitalne fotografije, vrstama i dijelovima fotoaparata, zatim pravilnim rukovanjem, izražajnim sredstvima i tehnikama snimanja te svim ostalim pravilima i načelima fotografskog zanata. Edukacija, pored pogleda na suvremenu digitalnu fotografiju koja nas svakodnevno okružuje, nudi povratak u prošlost i priliku ispitivanja vlastite kreativnosti sudionika razvijanjem filmova i fotografija u mračnoj komori. Glavna novost ovogodišnje fotografske radionice jest rad u tehnici sitotiska kroz čija će se predavanja polaznici upoznati s temeljnim principom rada tehnike, ali se i sami okušati u proizvodnji.

Edukacija Ableton Lab upoznaje sudionike s osnovnim tehnikama rada u glazbenom programu Ableton Live pomoću kojeg je moguće snimati, komponirati i izvoditi glazbu na vrlo karakterističan način. Novoj generaciji polaznika, ovisno o prethodno stečenom iskustvu, na raspolaganju će biti upis u osnovni ili napredni stupanj. Ovogodišnja se radionica može pohvaliti i suradnjom s EduSplash edukacijskim programom Produkcija zvuka uživo kroz koju će polaznici imati prilike posjetiti predavanje na temu Live recording.

FOTO: POZITIVAN RITAM