LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Premijera u Maloj sceni

„Druga strana predstave" stvaralačka je igra djece i odraslih

Predstava za djecu i odrasle pod nazivom „Druga strana predstave" nastala je kroz dramsku radionicu „Kiklop". Ona nije interpretacija romana, već je razgovor o razlozima, pitanjima i strahovima koje roman postavlja u kaotično doba prošlosti.

Predstava za djecu i odrasle pod nazivom „Druga strana predstave" nastala je kroz dramsku radionicu „Kiklop". Ona nije interpretacija romana, već je razgovor o razlozima, pitanjima i strahovima koje roman postavlja u kaotično doba prošlosti.

U Maloj sceni ovog nas ponedjeljka, 3. travnja u 20 sati očekuje premijera predstave za djecu i odrasle od 7 do 97 godina pod nazivom Druga strana predstave. Osmislili su je, a ujedno je izvode: Anouk Kivađ, Bruno Mašić, Bruno Šimunić, Dominik Markovina, Grgur Belić, Jakov Piljek, Nina Picek, polaznici Froom! filmske radionice za djecu i mlade, te Tommy Jurčec. Boris Bakal, Maja Sviben, Leo Vukelić čine projektno vodstvo.

Predstava po vašoj mjeri nastaje kroz dramsku radionicu Kiklop koju su Bacači sjenki od rujna 2016. do ožujka 2017. vodili s mladim polaznicima. Primjerena je svim uzrastima i svim godišnjim dobima. U temelju svojeg istraživanja i rada polazi od fragmenata istoimenog romana Ranka Marinkovića te nekoliko društvenih igara.

Ona nije interpretacija romana, već je donekle razgovor o romanu i njegovim razlozima, pitanjima i strahovima koje postavlja u drugo kaotično doba prošlosti, nemira te, s druge strane, i nasilja koje nas danas okružuje. Ona je stvaralačka igra koju su djeca i odrasli u radionici istraživali i igrali zajedno, bez zadrške i transparentno. Igra je koja se nastavlja i priziva nakon svake izvedbe.

Čeka nas zanimljiva kazališna sezona


Bacači sjenki višestruko je nagrađivana neprofitna organizacija iz Zagreba koja je u svom 16-godišnjem radu i javnom djelovanju ostvarila više od 150 suradnji s profesionalcima iz više od 30 zemalja svijeta. U tom periodu realizirala je više od 50 obrazovnih, kazališnih i filmskih projekata i manifestacija na četiri kontinenta. Uspješno i bez poteškoća isprepliće međunarodnu suradnju, kazališne izvedbe, urbane intermedijalne projekte, aktivizam, pedagoški rad, video umjetnost te selektorsku praksu u cjelovito umjetničko djelovanje.

Više informacija potražite na Facebook događaju.

Menza u Splitu prvi put postala kazališna pozornica


IZVOR: BACAČI SJENKI
FOTO: BACAČI SJENKI