LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Filmska premijera

Dokumentarac „Najveći dar” stiže na Savu – u kino Forum

Film koji prikazuje dramatična svjedočanstva ubojica koje mole za oprost zbog stotinu ili tisuću ubojstava i žrtava koje im opraštaju prikazivat će se u kinu Forum.

Film koji prikazuje dramatična svjedočanstva ubojica koje mole za oprost zbog stotinu ili tisuću ubojstava i žrtava koje im opraštaju prikazivat će se u kinu Forum.

Hrvatska premijera španjolskog dokumentarca Najveći dar Juana Manuela Cotela održat će se 8. studenog u kinu Forum (SD Stjepan Radić, Jarunska 2). U njegovu će predstavljanju sudjelovati i sam redatelj, koji prvi put stiže u Hrvatsku. Film će nakon premijere od 14. do 20. studenog, od 20:00 biti dio redovnog repertoara kina na Savi. 

Najveći dar promiče istinita, konkretna iskustva osoba koje su činom opraštanja uspjele pronaći istinski mir i povratiti izgubljeno dostojanstvo. Prikazuje dramatična svjedočanstva ubojica koje mole za oprost zbog stotinu ili tisuću ubojstava i žrtava koje im opraštaju te pomirenja unutar obitelji (roditelja i djece, supružnika) ili širih društvenih skupina u mnogim zemljama (Španjolskoj, Irskoj, Francuskoj, Kolumbiji, Ruandi, Meksiku). Neobične i potresne priče iz suvremenoga nam svijeta, zasićenog podjelama i mržnjom, u filmu pokazuju da mir, temeljen na međusobnom oprostu i pomirenju, nije utopija, nego otvorena nada i realna mogućnost suživota sadašnjih i budućih naraštaja.

Film je dosad prikazan u 23 zemlje: Argentini, Meksiku, Gvatemali, Hondurasu, Nikaragvi, Kostarici, Portoriku, Panami, Kolumbiji, Ekvadoru, Brazilu, Peruu, Paragvaju, El Salvadoru, Urugvaju, Čileu, Španjolskoj, Italiji, Poljskoj, Austriji, Rumunjskoj, Engleskoj i Sloveniji. A svugdje kod publike izazvao je iznimno velik interes. Prije hrvatske premijere prikazat će se u Njemačkoj i Švicarskoj, a nakon SAD-a i u Luksemburgu.

Riječ je o četvrtom dugometražnom filmu producentske kuće Infinito +1, istoga redatelja čijeg su prijašnji filmovi Posljednji vrhMarijina zemlja te Footprints dotaknuli srca milijuna gledatelja iz 35 zemalja.

FOTO: PIXABAY