LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Počela je pretprodaja za drugi nastavak filma Doctora Strangea

„Doctor Strange” pobijedio „Batmana”

Dok je najnoviji nastavak filma o Batmanu zaradio impresivne novčane brojke na kino blagajnama, najnoviji bi nastavak filma o Doctoru Strangeu, sudeći po prvim podatcima pretprodaje, mogao to nadmašiti.

Dok je najnoviji nastavak filma o Batmanu zaradio impresivne novčane brojke na kino blagajnama, najnoviji bi nastavak filma o Doctoru Strangeu, sudeći po prvim podatcima pretprodaje, mogao to nadmašiti.

Prvi ovogodišnji film Marvelovog filmskog univerzuma, Doctor Strange in the Multiverse of Madness svoju premijeru očekuje 6. svibnja ove godine dok su same karte puštene u prodaju nešto ranije, točno mjesec dana prije kada se uzme u obzir da je svjetska pretprodaja počela u srijedu 6. travnja.

Iako je prošlo tek nekoliko dana od same pretprodaje, već je sada poznato da će najnoviji nastavak o Sorcereru Supremeu pri samom otvaranju zaraditi više nego li njegova ovogodišnja konkurencija, film DC studija The Batman (2022). 

Deadline je otkrio da je drugi nastavak Doctora Strangea zaradio najviše novaca od pretprodajnih ulaznica u razdoblju od 24 sata u 2022. godine te je tako prestigao i svojeg rivala koji je za vrijeme svoje premijere zaradio 128 milijuna dolara samo tijekom prvog vikenda. 

Zarada Doctora Strangea za vrijeme 24-satne prodaje također je najveća za bilo koji film od prošlogodišnjeg rekordnog trećeg nastavka filma Spider-Man: No Way Home (2021). Predviđa se da će film zaraditi između 165 milijuna i 205 milijuna dolara čime bi bio uvršten na 10 top Marvelovih filmova s najvećom zaradom tijekom same pretprodaje i tako prestići filmove poput Captain Marvel (2019) te trećeg nastavka Iron Mana. 

Kako se industrija zabave vraća na svoje uobičajene financijske brojke, uspješnice poput filmova The Batman i Spider-Man: No Way Home pomogle su pomaknuti taj trend monumentalno naprijed. Dok je Batman pomogao u početku 2022. sa svojim impresivnim ukupnim brojkama, Doctor Strange 2 planira ovo podići na novu razinu uspjeha.

Marvel Studios definitivno je pomogao rastućem trendu prodaje ulaznica s pretprodajom otkako su vratili svoje filmove u kina počevši s debijem kineskog kung fu majstora Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (2021) koji je onomad zaradio 432 milijuna dolara i tako utjecao na šire otvaranje vrata kina diljem svijeta. Potom je Marvelov film Eternals (2021) uistinu potaknuo taj uzlazni trend nadmašivši oba svoja prethodnika iz 2021., čak i s porastom zabrinutosti zbog aktualne pandemije u listopadu 2021., prije nego li je treći Spider-Man nastavak otišao još dalje i zgrnuo impresivnih gotovo 2 milijarde dolara. 

Nastavak filma o Doctoru Strangeu dodatno će istražiti pitanje multiverzuma koja je prethodno elaborirana u trećem Spider-Man filmu i pratiti će glavnog lika čiju ulogu još od 2016. godine tumači Benedict Cumberbatch kojemu će se pridružiti neki stari likovi iz prošlog filma poput Wonga (Benedict Wong), Mordoa (Chiwetel Ejiofor), doktorice Christine Palmer (Rachel McAdams), ali i Wanda Maximoff (Scarlet Witch) te novi lik Americe Chavez (Xochitl Gomez) čija funkcija će itekako biti fundamentalna u samom narativu filma. Dodatna je zanimljiva činjenica da se u režiji ovoga filma vraća redatelj Sam Raimi, prethodno zaslužan za režiju trilogije Spider-Man filmova s Tobeyjem Maguireom u naslovnoj ulozi.

No, osim već spomenute glumačke postave, šuška se i o mnogim cameo ulogama u samome filmu među kojima neka od najintrigantnijih su; Patrick Stewart ponovo kao profesor X, Tom Cruise kao Iron Man iz paralelne dimenzije, Daniel Radcliffe kao Wolverine, Ryan Reynolds treći put u ulozi lascivnog i brbljavog Deadpoola, John Krasinski kao Mister Fantastic i još mnogo drugih imena koja nisu kompletno potvrđena, ali čija pojava bi mogla biti prisutna u samome filmu. I dok je sigurno da će Doctor Strange imati susret s nekoliko verzija samoga sebe, što se i potvrđuje u najavi, za ostala iznenađenja obožavatelji će se ipak morati još malo strpjeti. 

Doctor Strange in the Multiverse of Madness u kina dolazi 6. svibnja 2022. godine.
FOTO: UNSPLASH