LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nekonvencionalno Valentinovo

Dinamitan plesni podij uz The Hendikepse, Barbare i Lollobrigidu

Valentinovo je u Tvornici obilježeno uz The Hendikepse, Barbare i Lollobrigidu, koja je nastupala prvi put u Zagrebu s novom postavom benda.

Valentinovo je u Tvornici obilježeno uz The Hendikepse, Barbare i Lollobrigidu, koja je nastupala prvi put u Zagrebu s novom postavom benda.

Na jučerašnjem koncertu u Malom pogonu Tvornice nije bilo mjesta za nepomičnu, kazališnu publiku. Naime, Lollobrigida je rasplesala sve one koji su se odlučili Valentinovo provesti uz njihov elektro pop disko dance zvuk i odlične The Hendikepse i Barbare. Iako su Ida Prester i njena banda svirali samo sat vremena, to je bilo dovoljno da odsviraju nove i stare pjesme, a i da umore publiku.

Headlineri koncerta, Lollobrigida, prvi put su u Zagrebu nastupili u novoj postavi. Noviji članovi benda su Boško na basu, Marko na bubnjevima, Nemanja na sintu i Damjan na gitari, dok su Petra i Ida starosjedioci. Uočljiv je njihov doprinos rokerskijem zvuku Lollobrigide, u čijoj svirci uživo manje dolaze do izražaja synth melodije, nego prije. 

Prvo su publiku upoznali novijim pjesmama, kao što su „Uzalud",„Zašto" i „Najbolji život", koje će se naći na njihovom četvrtom albumu koji izlazi uoči ljeta. Uslijedile su „Kompjuter", „Pilula", „Miss Right and Mr. Wrong", „Pillow Boy, Baby Girl", „Moj dečko je gej", „Ja se resetiram" i „Bivša cura". Kao šećer na kraju, bile su „Volim te", koju je izvela i bivša članica benda Sonja te „Party". Na zadnjoj pjesmi, Ida je pozvala desetak ljudi iz publike, koji su imali čast podijelit svoju euforiju s vokalno-instrumentalnim sastavom Lollobrigida, kako su se nekad znali nazivati. „Ovo je plesni ritam, plesni podij postaje dinamitan" stihovi su koji dočaravaju jučerašnju naelektriziranu atmosferu u Malom pogonu.

Kao predgrupe, nastupili su The Hendikeps iz Siska i Barbari iz Rovinja. Hendikepsi su art-pop-indie-rock band koji mnogim prisutnima nisu bili poznati, no uspjeli su pridobiti nove poklonike svojom dobrom glazbom, sjajnom atmosferom i šarmantnim izgledom. Neke od njihovih pjesama su „Malo krvi na usnama", „Ti i ja smo bitni" i „Mitraljezi". Nakon Hendikepsa koji su probili led, pozornicu su zaokupirali Barbari. Kao i Hendikepsi, i Barbari su napravili dobru atmosferu te pošteno zagrijali publiku za nadolazeću Lollobrigidu. Neke od pjesama koje su izveli su „Mjesečina", „Pataloški lažljivac" s njihovog debitantskog albuma, a izveli su i „Ma nema veze", koja se nalazi na njihovom zadnjem albumu iz 2014. „Santa Barbara". 

Cijeli koncert trajao je gotovo tri sata. Odlični bendovi učinili su Valentinovo ljepšim i onim zaljubljenima, onima manje zaljubljenima, a i onima koje boli briga za Valentinovo. Zbog zarazne Hendikepse, Barbare i osobito jake injekcije veselja Lollobrigide, ovaj koncert svima će ostati u lijepom sjećanju. Čak i onima koje je možda za Valentinovo ostavio dečko/cura jer su gej.

FOTO: D.T.