LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Trash film festival

Deveti Trash film festival u rujnu u Varaždinu, zgrabite priliku za ulogom u filmu!

Legendarna Ella te kultni Let 3 i Električni Orgazam bit će glavne zvijezde 9. Trash film festivala koji će se u Varaždinu održati od 10. do 13. rujna.

Legendarna Ella te kultni Let 3 i Električni Orgazam bit će glavne zvijezde 9. Trash film festivala koji će se u Varaždinu održati od 10. do 13. rujna.

Legendarna Ella te kultni Let 3 i Električni Orgazam bit će glavne zvijezde 9. Trash film festivala koji će u Varaždinu biti održan od 10. do 13. rujna. Svečanu ceremoniju otvorenja i još svečaniju dodjelu festivalskih nagrada ''Zlatnih motorki'' za koje se ove godine bori rekordnih 222 filma iz cijelog svijeta vodit će pak neponovljivi Duško Ćurlić.

Udruga Trash ove je godine pripremila uistinu spektakularan 9. Trash film festival koji će svi ljubitelji trash umjetnosti sigurno pamtiti godinama. Festival posvećen amaterskim filmašima trajati će rekordnih četiri dana, od 10. do 13. rujna.

Tema festivala ove je godine ratni film, s posebnim naglaskom na Prvi svjetski rat budući da se ove godine obilježava 100. godišnjica početka Velikog rata, što se, kao što su iz Udruge Trash i najavljivali, pokazalo kao vrlo zahvalna tema za filmaše. Na natječaj festivala prijavljeno je naime rekordnih 222 filma, pa selektor festivala sada ima težak zadatak odabrati one koji najviše slave filmsku umjetnost. Amaterski filmaši iz cijelog svijeta, među njima i oni iz dalekih destinacija kao što su Argentina, Bangladeš, Tajland i Koprivnica, sada moraju čekati njegovu odluku.

Sam festival počet će u srijedu, 10. rujna svečanom ceremonijom otvorenja na glavnom varaždinskom trgu gdje će biti održan glamurozni glazbeno-scenski spektakl koji će voditi neponovljivi Duško Ćurlić, a u sklopu kojeg će zvijezde prošetati crvenim tepihom te će atmosferu zapaliti kultni riječki Let 3, bend koji već desetljećima s velikim ponosom slavi trash umjetnost.

Dan kasnije počet će prikazivanje filmova koji će se boriti za festivalske nagrade u Kinu Galerija gdje će biti održano i sjajno predavanje hrvatskog publicista, novinara, pisca i glazbenika Anđela Jurkasa na temu ''Trash u glazbi'', a u večernjim satima na varaždinskom Korzu nastupit će legendarna Ella.

Trećeg dana festivala, u petak, očekuje nas pak uz prikaz filmova koncert zagrebačkog D Elvisa predvođenog poznatim kazališnim redateljem, DJ-em i nadasve trasherom u duši Mariom Kovačem te veliki trash party u atriju varaždinskog Starog grada, najboljeg mjesta za okupljanje zombija, vještica, vukodlaka i ostalih sličnih beštija.

Posljednjeg dana festivala u subotu očekuje nas svečano zatvaranje festivala uz dodjelu festivalskih nagrada ''Zlatnih motorki''. O dobitnicima odlučivat će stručni žiri u kojem su snimatelj Mirko Pivčević, glumac Frane Perišin i frontman TBF-a Saša Antić. ''Zlatne motorke'' bit će dodijeljene u četiri kategorije, za najbolji akcijski, borilački, SF i horror film, a jednu "Zlatnu motorku" dodijelit će tradicionalno festivalska publika.

Nakon što budu dodijeljene festivalske nagrade na završnom koncertu nastupit će kućni bendovi Trash film festivala The Fakin Lajsne te Chubaka, Chetri Chudaka i Chubakina Baka, a festival će svojim nastupom završiti beogradski Električni Orgazam.

No, to nije sve. U sklopu festivala bit će održan i popularni Zombie walk. Samu akciju vodit će poznati majstor filmske maske Miroslav Lakobrija, čovjek koji je zaslužan za odlične filmske maske u filmovima ''Zona mrtvih'', ''Sveti Đorđe ubija aždahu'' i ''Srpski film''.

U off programu festivala održat će se i projekcija filma ''Mamula'' redatelja Milana Todorovića u kojem jednu od glavnih uloga tumači legendarni glumac Franco Nero.

Trash film festival traži statiste-volontere, punoljetne muškarce dojmljivog izgleda sa ili bez glumačkog iskustva koji na spektakularan način žele započeti svoju glumačku karijeru. Prijaviti se možete do 10. kolovoza na Facebook inbox festivala.

FOTO: FACEBOOK