LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dokumentarno fiktivna priča

„Da sam ptica”, predstava uz koju se smijemo i plačemo, ove nedjelje u kazalištu Vidra

Predstava je temeljena na osobnim iskustvima bosanskih izbjeglica prikupljenih kroz intervjue.

Predstava je temeljena na osobnim iskustvima bosanskih izbjeglica prikupljenih kroz intervjue.

Predstava Da sam ptica redateljice Arije Rizvić, prema tekstu Nikoline Bogdanović, otputovala je u Sarajevo gdje je 27. ožujka na sceni Kamernog teatra premijerno održana nakon zagrebačke premijere 11. prosinca 2021. u kazalištu Vidra.

 

Protagonisti predstave, Daria Lorenci Flatz i Tarik Filipović vode publiku na intimno putovanje Bosnom kao i osobnom ljubavnom pričom dvoje ljudi. Devedesete su, ratne godine i mladi bračni par s kćerkom bježi iz okupiranog Sarajeva te sa samo dvije torbe u ruci stižu u Beč. Iznova grade svoj život i pronalaze sreću koju su ostavili u ratnim ruševinama.

– To je priča o krhotinama života jedne generacije kojoj i ja pripadam. – rekao je Tarik Filipović.

Da sam ptica je dokumentarno fiktivna priča temeljena na osobnim iskustvima bosanskih izbjeglica prikupljenih kroz intervjue, a proširena i obogaćena osobnim iskustvima autorskog tima čije su vlastite životne priče tijesno povezane s temom i motivima predstave.

U središtu predstave dvije su ljubavi: ljubav jednog para koja se pod utjecajem okolnosti i vremena mijenja i osipa te ljubavi čovjeka prema njegovom zavičaju, u kojem zna svaki ćošak i haustor. Što neko mjesto čini našim, a što od njega, nas i naših života u tuđini s vremenom nestaje, a što novo niče i raste?


Predstavu ne propustite pogledati i uz nju se nasmijati i rasplakati 10. i 24. travnja u kazalištu Vidra.

FOTO: PRESS