LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski festival

DA! Festival u organizaciji studenata arhitekture i dizajna stiže u novom formatu

– Možda nećete morati prošetati do Kačićeve 26, ali duh Festivala i zanimljiva i korisna predavanja neće se promijeniti. – ističu organizatori DA! Festivala.

– Možda nećete morati prošetati do Kačićeve 26, ali duh Festivala i zanimljiva i korisna predavanja neće se promijeniti. – ističu organizatori DA! Festivala.

Studenti arhitekture i urbanizma te dizajna  Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu organiziraju 6. izdanje DA! festivala. Ovog će se puta, zbog epidemiološke situacije, održati u online formatu. Počinje 15. siječnja, a završava 24. siječnja. 

–  U tih 10 dana DA! će ugostiti mnogobrojne zanimljive predavače, nekoliko radionica, a već tradicionalna izložba studentskih radova iz područja arhitekture i urbanizma, dizajna i umjetnosti održat će se u tom periodu na webu DA! Festivala. – pojašnjavaju organizatori.

Ističu da je pristup svim sadržajima besplatan kao i ranijih godina. Potrebno je samo imati instaliranu Zoom aplikaciju.

– Možda nećete morati prošetati do Kačićeve 26, ali duh Festivala i zanimljiva i korisna predavanja neće se promijeniti. – navode.

Dodaju da će ugostiti mnogobrojne poznate arhitekte, dizajnere, umjetnike, marketinške stručnjake i sve one koji na bilo koji način mogu pokazati mladim ljudima kako i na koji način djeluju i funkcioniraju u današnjem često zahtjevnom društvu. Predavanja će se, ističu, održati uglavnom u večernjim terminima, što će omogućiti studentima i svima drugima zainteresiranima da nesmetano prate ovogodišnja festivalska događanja.

Predstavljaju nam i program koji pripremaju: 

– Na sam dan otvorenja predavanje novog, interaktivnog formata održat će poznati hrvatski arhitekt Idis Turato. Vikend 16. i 17. siječnja obilježit će radionica Filipa Pacaka iz područja self-brandinga i marketinga, a zatim i predavanja fotografkinje Glorije Lizde, plesačkog dvojca i marketinških stručnjaka Antee Franjić i Marka Mrkića, poznate zagrebačke i svjetske umjetnice OKO te modne dizajnerice Lorete Gudelj.

Radni tjedan Festivala počet će s predavanjima dizajnera Ivice Mitrovića i Denisa Butorca, a u utorak, 19. siječnja, predavanje će održati riječka arhitektica Ida Križaj Leko i mladi arhitekt Filip Pračić. U srijedu, 20. siječnja, moći će se pratiti predavanja Hane Tintor i fotografkinje Mare Milin, a u četvrtak arhitekta i dizajnera svjetla Deana Skire. Davor Bruketa iz dizajnerskog kolektiva Bruketa&Žinić&Grey održat će predavanje u petak, 22. siječnja.  Predavanje Damjana Gebera održat će se u petak, 22. siječnja. 

Vikend zatvaranja obilježit će predavanja Nikole Bojića te arhitektonskog kolektiva Abnormal, radionice arhitekata Veljka i Ane Armano Linta.

Tonči Čerina, Luka Krstulović, Dorja Benussi, Lana Cavar, Ana Škegro, Klasja Habjan i Zita Nakić, Loreta Gudelj, Mare Milin – imena poznata na hrvatskoj kulturnoj sceni – članovi su stručnog žirija koji će na dan zatvaranja Festivala, 24. siječnja, proglasiti najbolje radove iz svakog područja. Nagrađeni radovi izložit će se u otvorenoj galeriji Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Poručuju da će se u programu pojaviti još zanimljivih imena. Njih će, kao i druge zanimljive informacije vezane uz Festival, objaviti na njegovoj službenoj web-stranici te na društvenim mrežama – na Facebooku i Instagramu.

Organizacijski tim čine: Nola Bokun, Romana Dusper, Gita Grah, Luciana Medić i Rea Novaković Matošić, a dizajnerski tim: Silvija Marinčić i Tana Jeić.

FOTO: PR FOTO