LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Predstava

CO2: Neodredivo pitanje u Muzeju suvremene umjetnosti

Djelo sa zanimljivim elementima kao što su audio snimke dokumentarnog filma „Oslobođenje Zagreba“ iz 1945. godine te snimke dječjeg šaptanja.

Djelo sa zanimljivim elementima kao što su audio snimke dokumentarnog filma „Oslobođenje Zagreba“ iz 1945. godine te snimke dječjeg šaptanja.

Neodredivo pitanje predstava je nove umjetničke formulacije CO2…par umjetnika koju ćete od 30.8. do 6.9. moći pogledati u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti.

Nikolina Pristaš i Goran Sergej Pristaš u svojoj kreaciji kao glavni akteri dolaze u doticaj s nizom potencijalnih interakcija i situacija s umjetnicima, stručnjacima i studentima koje se mogu ili ne moraju ostvariti.

U radu su korišteni elementi iz različitih izvora kao što su audio snimke dokumentarnog filma „Oslobođenje Zagreba“ iz 1945. godine, snimke dječjeg šaptanja, bilješke iz razgovora o projektu „Institucije treba raditi BADco.“ Iz 2016. godine te citati iz pjesme „Det“ Inger Christensen. Inspiracija same izvedbe dolazi iz stiha „I Dwell in Possibility“ Emily Dickinson te crteža Gordona Matta-Clarka i Williama Blakea.

Neodredivo pitanje rezultat je suradnje između zagrebačke Zadruge Domino i Muzeja suvremene umjetnosti sa Slovenskim mladinskim gledališćem Novom poštom.

Cijeli projekt financijski je podržan od programa Kreativna Europa Europske unije, unutar šireg okvira projekta ACT: Art, Climate, Transition.

Predstava prima do sedam gledatelja po izvedbi, a svoje ulaznice možete kupiti ovdje.

FOTO: UNSPLASH.COM