LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Festival mladenačke umjetnosti

CINAZ s pregršt aktivnosti gostuje na KvartArtu

Gdje su mladi, tu je i udruga CINAZ. Stoga je pripremila pregršt dogašnja kao gost festivala KvartArt.

Gdje su mladi, tu je i udruga CINAZ. Stoga je pripremila pregršt dogašnja kao gost festivala KvartArt.

KvartArt je urbani zadarski festival koji okuplja mlade kreativce i njihove projekte te kroz njih ima za cilj revitalizirati zapuštene javne prostore, potaknuti novo promišljanje funkcije javnih gradskih prostora i sadržaja gradskih kvartova te promovirati urbanu kulturu i popularizirati mladenačku umjetnost. Održava se na području nekadašnje kasarne Stjepan Radić (iza Gradske knjižnice Zadar) u periodu od 2. do 17. lipnja.

Naravno, gdje su mladi, tu je i CINAZ. Stoga, ova je udruga pripremila pregršt događanja kao gost festivala.

  • 3. lipnja 2017.  Večer društvenih igara: Game of thrones tribute, 18.00 – 20.00 h

Provedite otkačenu večer osvajajući bespuća Westerosa igrajući društvenu igru Game of Thrones. Nova sezona kultne svjetske hit serije neumoljivo se bliži, a obožavatelji su svakim danom sve nestrpljiviji. Zato se pridružite i pokrenite Daenerys iz dnevnopolitički dosadnog Meerena u žarenje i paljenje zmajevima po Westerosu. Ako vam je prednost triju zmajeva prevelika, okušajte se u Oberynovoj osveti, spriječite crveno vjenčanje, prerušite se u omiljeni lik uz pomoć Jaqena H'ghara ili gledajte kako svijet gori ispijajući crveno vino iz zlatnog kaleža u maniri Cersei Lannister.

  • 4. lipnja 2017. Decoupage radionica: Jar of happiness, 11.00 - 12.30 h

Primijenite vrlo jednostavnu i sve popularniju tehniku dekoriranja upotrebnih i ukrasnih predmeta pomoću salveta, decoupage papira i akrilnih boja ovoga puta na staklenim posudicama sreće. Decoupage tehnikama učiti će sudionike, već iskusna decoupage majstorica Morana Rogić s ciljem poticanja kreativnog stvaralaštva i osviještenosti o recikliranju. Radionica je prvenstveno namijenjena djeci i roditeljima, ali su svi građani dobrodošli.

  • 9. lipnja 2017. Bookcrossing piknik i kućica za knjige, 16.00 – 20.00 h

Pročitali ste divnu knjigu koja sad skuplja prašinu na polici? Podijelite je s drugima! Koristite blagodati svjetskog bookcrossing pokreta, donesite je na festival, a CINAZ će je ubaciti u svjetsku bazu, ukrasiti kodom te pustiti da živi svoj život. Kako ne biste ostali kratkih rukava, ako vam se svidi neka iz baze knjiga, udomite svoju miljenicu.

  • 9. lipnja 2017. Radionica Urbano vrtlarstvo, 17.30 – 19.00 h

Razvoj ekološke osviještenosti, stjecanje znanja o načinu recikliranja upcycling, korištenje vlastite kreativnosti u osmišljavanju zelenog vrta te praktična primjena u svakodnevnom životu čeka vas na radionici urbanog vrtlarstva. Namijenjena je mladim osobama od 19 do 30 godina, a prijaviti se možete na poveznici.

  • 10. lipnja 2017. Radionica izrade prirodne paste za zube, 11.00 – 13.00 h

Pastu za zube koristimo svakodnevno (ako ste slušali mamu, onda i više puta dnevno) ne opterećujući se njezinim sastojcima. Zašto je bolje prirodno, a ne tvorničko te kako izraditi svoju, saznajte na ovoj radionici.

  • 16. lipnja 2017. (16.00 – 20.00 h) i 17. lipnja 2017. (11.00 – 20.00 h ) Buvljak

Imate viška stvari koje bi drugima mogle poslužiti? Donesite ih, stavite na prostirku i darujte. Naravno, darove od drugih i vi možete primiti. Širimo solidarnost!

FOTO: PIXABAY