LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Multimedijalni program u MM centru

Bogat besplatan sadržaj u programu NOVA (NE)NORMALNOST – PROGRAMSKI VIRUS MM – KO VIDI 20

U novom programu koji se u MM centru referira na trenutnu pandemijsku atmosferu moguće je besplatno pogledati filmove, videe, fotografije...

U novom programu koji se u MM centru referira na trenutnu pandemijsku atmosferu moguće je besplatno pogledati filmove, videe, fotografije...

U MM centru (Savska 25) 4. lipnja kreće prvo izdanje multimedijskog programa koji obuhvaća radove s područja filma, videa i fotografije naziva NOVA (NE)NORMALNOST – PROGRAMSKI VIRUS MM – KO VIDI 20. Sav je sadržaj programa besplatan, a posjetitelje će okupljati od 20 sati. 

Program, u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom, otvara projekcija filma Poslije podne (Puška) redatelja Lordana Zafranovića. Tematizira različit povijesni, geografski, socijalno-psihološki i politički kontekst te spolno određenje koji rezultiraju istim problemom – sukobom pojedinaca sa samima sobom i kolektivitetom društva.

U četvrtak, 18. lipnja, u suradnji s Galerijom Kranjčar, na rasporedu je eksperimentalni film Objekti u demontaži i slideshow slika istoimene izložbe autora Željka Kipkea. Slijedi razgovor s autorom, a moderator je Vanja Babić.

– (...) Tijekom posljednjih dvadesetak godina svi pažljiviji pratitelji medijski raznolikih, ali autorski nadasve osviještenih i koherentnih stvaralačkih strategija Željka Kipkea nisu mogli previdjeti njegovo periodički iskazivano te subverzivno tretirano problematiziranje odnosno propitivanje učinkovitosti, uloge i namjene različitih institucija što egzistiraju unutar – još dominantno tranzicijski uvjetovana – hrvatskoga društva. Počelo je, dakako, s kulturom (.....) – tekst Vanje Babića iz kataloga izložbe.

Program In Memoriam Tomislav Gotovac (2010-2020) održat će se 24. lipnja, u suradnji s Institutom Tomislav Gotovac. Predviđen je uvodni komentar Ivana Paića, zatim gostovanje Darka Šimičića, projekcija filma Kuda idemo ne pitajte (1966) te slideshow performansa izvedenih Zagrebu. Gotovčev film problematizira ulogu pojedinca u totalitarnim sustavima, a njegovi performansi ukazuju na artističko i individualno reagiranje u odnosu na prostor grada, referirajući se pritom i na druge umjetničke discipline.

Fotografski esej – Ivan Posavec program je kojim se u suradnji s Galerijom Matice hrvatske 2. srpnja zatvara ciklus. Publika će moći pratiti slideshow fotografija iz umjetnikovog opusa. Razgovor s njime moderirat će Ivan Paić i Vanja Babić. 

NOVA (NE)NORMALNOST – PROGRAMSKI VIRUS MM – KO VIDI 20 program je koji se referira na trenutnu pandemijsku atmosferu te stanje pojedinca u kontekstu grada izloženog elementarnoj nepogodi. Urednik je programa Ivan Paić.

FOTO: KULTURA SC