LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Filmovi u MM centru

Besplatne projekcije četiriju filmova o tajnama životinjskog svijeta u Savskoj 25

Filmovi „Konjske grudi“, „Pogrešna revizija“, „Marsa Abu Galawa“ i „Kapucin“ prikazat će se ovog četvrtka u 19:30, ulaz je besplatan.

Filmovi „Konjske grudi“, „Pogrešna revizija“, „Marsa Abu Galawa“ i „Kapucin“ prikazat će se ovog četvrtka u 19:30, ulaz je besplatan.

Kratke slike 10. svibnja u MM centru predstavljaju četiri kratkometražna filma četiriju različitih umjetnika. Svi oni istražuju tajne životinjskog svijeta.

U filmu njemačke autorice Katrine Daschner Konjske grudi (Pferdebusen) montaža životinjskih i ljudskih tjelesnih fragmenata postaje čulni simbolični diskurs o psihoseksualnim ambivalencijama i fantazijama o strahu i strasti, žudnji i inhibiciji. Proslavljeni japanski umjetnik Yu Araki kroz motiv hobotnice u filmu Pogrešna revizija (Wrong revision) otkriva skrivenu kršćansku simboliku u Japanu. Film Marsa Abu Galawa (režija Gerard Holthuis) očarava i zadivljuje, istovremeno pobuđujući onu vrstu iskonskih osjećaja spokoja i nemira koje samo vodeni svijet može izazvati, dok u Kapucinu (Capucine) Louisa Nieta promatramo opskurni jezični centar koji podučava majmune kako da snimaju filmove. Upoznajemo iznimno darovitoga majmuna koji uči filmski jezik s primatologom Hirokazuom Shibuyom.

Kratke slike projekt su posvećen inovativnim filmskim strujanjima, prateći tokove suvremene produkcije, ali i klasičnih ostvarenja koja su ostavila neizbrisiv trag na različite svjetske kinematografije. Tajni život životinja dio je programske cjeline Iz Kratke baze 25 FPS-a fokusirane na suvremeni kratkometražni film.

Program počinje u 19:30, ulaz je besplatan. Više informacija potražite na službenoj stranici MM centra.

FOTO: KULTURA PROMJENE