LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zagreb Book Festival 2017.

Austrijska književnost, film i glazba kroz temu fragilnosti na Zagreb Book Festivalu

Na trećem Zagreb Book Festivalu u više od pedeset događanja nastupit će preko osamdeset stranih i domaćih gostiju. U prodaji će biti ponuđeno više od 5000 naslova po popularnim cijenama.

Na trećem Zagreb Book Festivalu u više od pedeset događanja nastupit će preko osamdeset stranih i domaćih gostiju. U prodaji će biti ponuđeno više od 5000 naslova po popularnim cijenama.

Treću godinu zaredom u Muzeju za umjetnost i obrt održat će se književni i kulturni festival Zagreb Book Festival. Tijekom sedam dana trajanja, od 22. do 28. svibnja, u više od pedeset događanja nastupit će preko osamdeset stranih i domaćih gostiju. Na još dvije lokacije u centru grada, u kinu Tuškanac i Vinyl baru, u sklopu Festivala bit će prikazana tri filma i održana četiri koncerta.

– Uvjereni kako umjetnost nije samo nadgradnja i luksuz, već osnova koja nas potiče na kritičko promišljanje, empatiju, i u konačnici utječe na kvalitetu života, kako pojedinca tako i društva, ustrajemo u ideji da ona bude dostupna svima. Sa željom da svake godine predstavimo drugu zemlju kao našeg partnera, ove ćemo godine, zbog zajedničkog povijesnog naslijeđa, kulturnog i društvenog utjecaja te snažne umjetničke scene koja na najbolji način spaja tradicionalno i moderno, predstaviti Austriju, posebno imajući u vidu činjenicu da je 2017. godina proglašena godinom austrijsko-hrvatske kulturne suradnje – poručuju organizatori.

Kako bi se kroz aktualne i važne teme hrvatskoj publici približila austrijska književnost, film, glazba pa tako i društvena klima, za temu Festivala odabrana je fragilnost – tema koja u današnjem svijetu nestalnosti i neizvjesnosti zauzima ključno mjesto u djelima mnogih umjetnika, kao i u životima svih nas. Ovaj novi koncept Festivala koji će potaknuti promišljanje današnjice kroz umjetnička djela i razgovore s nekim od najznačajnijih europskih intelektualaca, odrazit će se u večernjim diskusijama o našim svakodnevnim fragilnostima – ravnopravnosti, društvenih sustava, slobode govora, virtualnih identiteta i drugih.

Zagreb Book Festival 2017., FOTO: ZBF

Imajući na umu da je znatiželju, promišljanje i odgovornost presudno usvojiti što ranije, prvi dio svakog dana Festivala, bit će posvećen najmlađima koji će sudjelovati u više od petnaest događanja – razgovora, predstavljanja, predavanja i radionica. Pored iznimnog književnog programa ove nas godine očekuje i bogat glazbeni program s dva austrijska i dva domaća benda, kao i projekcije triju filmova u kinu Tuškanac. Osim toga na Festivalu će u prodaji biti ponuđeno više od 5000 naslova po popularnim cijenama, a hrvatski će čitatelji moći čitati i posebno festivalsko izdanje knjige Aimée i Jaguar autorice koja će otvoriti ovogodišnji Zagreb Book Festival – Erice Fischer.

Logo Zagreb Book Festivala, FOTO: ZBF

Dodatne informacije potražite na službenim i Facebook stranicama Zagreb Book Festivala.

FOTO: ZBF