LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
27 TIMES CINEMA 

Art-kino bira buduće ambasadore Hrvatske na Venecijanskom filmskom festivalu

Biraju se tri kandidata, starosti od 18 do 25 godina koji će ove jeseni biti dio žirija na Venecijanskom filmskom festivalu. Prijave se primaju do 31. svibnja.

Biraju se tri kandidata, starosti od 18 do 25 godina koji će ove jeseni biti dio žirija na Venecijanskom filmskom festivalu. Prijave se primaju do 31. svibnja.

Deseti put zaredom održava se inicijativa 27 TIMES CINEMA koja će 27 mladih europskih kinoljubaca odvesti na Venecijanski filmski festival, a priliku za odabir troje mladih filmofila dobilo je i riječko Art-kino. 

Mladi filmofili imaju priliku postati dijelom žirija programa Giornate degli Autori i dodijeliti nagradu najboljem filmu te će od ove jeseni biti aktivno uključeni u promociju nove Nagrade LUX europske publike koju dodjeljuje Europski parlament i Europska filmska akademija.

Prijaviti se mogu redovni posjetitelji kina koji imaju između 18 i 25 godina, znaju ili vole pisati članke, blogove i sličan sadržaj, aktivni su na društvenim mrežama, strastveni su prema bar jednoj od kreativnih aktivnosti poput podcasta, bloga, videomontaže, fotografije ili bilo kojeg sličnog alata koji bi mogli pomoći u izgradnji komunikacijske kampanje te dobro znaju engleski jezik.

Prijava treba sadržavati selfie video u kojemu odgovarate na pitanje što je za vas kino, počevši rečenicom Cinema for me is, koju zatim nastavite ovisno o vašem mišljenju. Primjer videa možete pronaći na poveznici.

U slučaju da vas izaberu, postajete ambasador Hrvatske i Art-kina na Venecijanskom filmskom festivalu pa se od vas očekuje da budete prisutni tijekom cijelog Festivala, odnosno od 1. do 13. rujna ove godine. Dobit ćete festivalsku akreditaciju, prioritetan ulaz na program, sudjelovat ćete u okruglim stolovima, raspravama, masterclass programima i radionicama te ćete razvijati komunikacijske vještine filmskog influencera i društvenog animatora kako biste mogli aktivno promovirati novu Nagradu publike LUX. Sudjelovat ćete i u događanjima organiziranima u okviru Nagrade LUX – Nagrade europske publike, od siječnja do svibnja 2021. godine.

Oko troškova puta i smještaja ne morate brinuti jer će ih pokriti Europski parlament, dok će Europa Cinemas pokriti troškove dnevnica i festivalske akreditacije. Više o načinu prijave, koju je potrebno poslati najkasnije do 31. svibnja, možete pronaći ovdje.
FOTO: TUMBLR