LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
57. izdanje Festivala hrvatskih kazališnih amatera

Amaterska kazališta i kazališne skupine napokon će "dobiti svojih pet minuta"

Otvoreno je 57. izdanje Festivala hrvatskih kazališnih amatera – 57. FHKA. Prijave je otvorio Hrvatski sabor kulture, a one traju sve do 30. siječnja.

Otvoreno je 57. izdanje Festivala hrvatskih kazališnih amatera – 57. FHKA. Prijave je otvorio Hrvatski sabor kulture, a one traju sve do 30. siječnja.

Amaterska kazališta i kazališne skupine napokon će dobiti svojih pet minuta. Naime, otvoreno je 57. izdanje Festivala hrvatskih kazališnih amatera – 57. FHKA. Prijave je otvorio Hrvatski sabor kulture, a one traju sve do 30. siječnja. Festival će biti održan u Pazinu od 12. do 14. svibnja, i od 26. do 28. svibnja 2017. u Vodicama. 

Festival hrvatskih kazališnih amatera (FHKA) godišnja je smotra najboljih amaterskih kazališta i kazališnih skupina čija je zadaća poticajno djelovanje na razvitak kazališnog amaterizma u Hrvatskoj i prezentacija najkvalitetnijih godišnjih ostvarenja amaterskih kazališnih udruga i sekcija svih kazališnih poetika koje njeguju kazališne skupine: klasičnog, pučkog, plesnog, alternativnog teatra te druge vrste kazališnih izričaja.

Svi zainteresirani moraju ispuniti i poslati prijavnicu koja se nalazi na službenim stranicama Hrvatskog sabora kulture, na kojima je također dostupno puno više informacija o samoj manifestaciji.

Festivalu prethode selekcije na kojima će izbornici do 12. travnja 2017. pogledati i vrednovati sve prijavljene predstave te odabrati najbolje kazališne skupine koje će u festivalskom programu predstavljati svoju županiju i boriti se za festivalske nagrade u devet kategorija.

U okviru 57. FHKA bit će održan i 13. Međunarodni festival amaterskih kazališta naziva Jadran 2017na kojem će nagrađivana amaterska kazališta i skupine iz susjednih zemalja odigrati predstave.

FOTO: FLICKR.COM