LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izložba u Galeriji Juraj Plančić

Akademska umjetnica Tatjana Politeo predstavlja Retrospektivu – 20 godina​​

Od 17. srpnja, kada će se otvoriti, pa do 10. kolovoza moguće je pogledati izložbu Tatjane Politeo koja obuhvaća 35 radova različitih formata i oblika izvedenih u kombiniranoj tehnici i različitim medijima.

Od 17. srpnja, kada će se otvoriti, pa do 10. kolovoza moguće je pogledati izložbu Tatjane Politeo koja obuhvaća 35 radova različitih formata i oblika izvedenih u kombiniranoj tehnici i različitim medijima.

Akademska umjetnica Tatjana Politeo u Muzeju Staroga Grada – Galeriji Juraj Plančić postavlja svoju samostalnu izložbu pod nazivom Retrospektiva – 20 godina. Otvorenje je zakazano za petak, 17. srpnja, u 21:00. 

Izložba obuhvaća ukupno 35 radova različitih formata i oblika izvedenih u kombiniranoj tehnici i različitim medijima (slikarstvo, staklo i drveni objekti). Nastali su u proteklih 20 godina.
– Kontinuiranim eksperimentiranjem i kombiniranjem najrazličitijih materijala poput akrila, kolaža, slikarskog morta, pastela, krede, spreja, olovke, tekstila i konca Tatjana Politeo prepoznatljivim slikarskim rukopisom gradi neobične kompozicije skladnog i specifičnog kolorita. Od vrlo intimnih prostora poput interijera vlastitog doma pa sve do beskonačnih svemirskih prostranstava Tatjana stvara osobni univerzum simbola, crteža, linija, mrlja, riječi i znakova  pretočenih u začudne priče, ambijente i situacije. Svaki slikarski ciklus nadovezuje se na onaj prethodni, ali uz jasno vidljive vizualne pomake i nove tematske cjeline. Izričaj Tatjane Politeo prati iskustvo snažnog gestualnog slikarstva, enformela, art-bruta, kao i uplivi pop arta i street arta objedinjeni britkim humorom, blagom ironijom i neizostavnom dječjom zaigranošću. Tatjana život pretače u umjetnost varirajući teme od vrlo intimnih radova u ciklusu Veze gdje elemente iz osobnog života objedinjuje u osebujne kolažne zapise oblikujući intimnu posvetu voljenoj baki pa sve do ciklusa Hello, Svemirski putnik, Majmun-zebra-lav, Sanjala sam neka daleka prostranstva i nekoliko ciklusa s motivom ameba u kojima, koristeći elemente popularne kulture, animiranog filma, stripa i dječje ilustracije, tumači svakodnevnu životnu problematiku i oblikuje estetski privlačan i radostan sadržaj koji ispod neopterećujuće površine nosi duboke i snažne životne poruke. – stoji u predgovoru izložbe koji je napisala kustosica Sonja Švec Španjol, mag.hist.art.
Moći će se pogledati sve do 10. kolovoza
FOTO: TATJANA POLITEO / PR FOTO